BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,12
ALTIN 2.472,37
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bu kez İstiklal Marşı ile uyardı!

MHP lideri Devlet Bahçeli İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 90. yıl dönümünde hükümete uyarıda bulundu

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, İstiklal Marşı'nın TBMM'nde kabul edilmesinin 90. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda açılım politikasını eleştirdi.

Toplumu ayrıştırmak için uğraşanların İstiklal Marşı'nı anlayamayacağını ileri süren Bahçeli, "Temennim, bugünkü tehlikelerle dolu sürecin, tekrar bir İstiklal Marşı yazılmasına neden olmamasıdır" uyarısı yaptı.

Bahçeli'nin yazılı açıklamasında değerlendirmeleri şöyle oldu:

"Milletimizin haysiyet ve onur mücadelesinden bihaber olanlarla, bağımsızlığın mana ve ehemmiyetini fark edemeyenlerin içine düştükleri derin çukurda, geçmişin aziz hatıralarından sonuç çıkarmaları gerçekte mümkün değildir.

Türk milletini oluşturan bütün fertlerin bir bayrak altında ve aynı ülkülerle, müşterek heyecanların sağladığı motivasyonla neleri başarabildiklerine tarih her yönüyle şahadet etmektedir. İstiklal Marşımız bunun en bariz kanıtıdır.

Dün bir ve bütün olarak aşamayacağı engel, yenemeyeceği düşman olmadığını gösteren Türk milletini, bugün ayrıştırarak bütün kalacağını zanneden gafillerin İstiklal Marşımızın mesajlarını anlamadığı bariz olarak ortaya çıkmıştır.

Temennim, bugünkü tehlikelerle dolu sürecin, tekrar bir İstiklal Marşı yazılmasına neden olmamasıdır.

Bu konuda herkes, milletimiz ve tarih önünde sorumludur."