BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.385,99
HABER /  GÜNCEL

Bu istikrarı muhafaza etmemiz gerekiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, IMF’e olan borcun tamam kapatıldığı tarihin milat olduğunu ifade ederek, "IMF Türkiye’den 5 m...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, IMF’e olan borcun tamam kapatıldığı tarihin milat olduğunu ifade ederek, "IMF Türkiye’den 5 milyar dolar borç istedi.Merkez Bankası ile protokol yapıldı. İstedikleri zaman verilecek. Bu istikrarı muhafaza etmemiz gerekiyor" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Devlet Su İşleri’nin (DSİ) düzenlediği iftar programına katıldı. İftardan sonra konuşma yapan Eroğlu, Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik kalkınmasıyla ilgili, “Son 11 yıla baktığımız zaman nereden nereye geldik. Geçmişte 70 Cent’e muhtaç olduğumuz günleri hatırlıyoruz. Allah’a şükür o günler geride kadı. Paradan altı sıfır atılması bile çok büyük bir adımdı. Bundan 20 sene önce paradan altı sıfır atılacak denseydi herkes gülerdi. Geçmişte, yurt dışında bunun sıkıntısını çok yaşadık. Ama Allah’a şükür o günleri geride bıraktık. IMF’ye olan borcumuzun bitmesi de çok önemli. Türkiye son 200 yıldan bu yana hep borçlandı. İlk defa geçen sene Mayıs Ayı’nda IMF’ye olan borcumuzu tamamen kapattık. Bu, bana göre büyük bir milattır. Bir gün Başbakanımız Bakanlar Kurulu Toplantısına geldi, ‘İMF Başkanı Türkiye’den 5 milyar dolar borç istedi’ dedi. Biz de mutlu olduk. Merkez Bankası ile protokol yapıldı. İstedikleri zaman 5 milyar dolar verilecek şuanda. Bu istikrarı muhafaza etmemiz gerekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.

“VEKİLLERİN SEÇTİĞİ REİS-İ CUMHUR NE KADAR İSABETLİ OLUR, SİZLERİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”
Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili, “Önümüzde bir seçim süreci var. İnşallah bu ülke için hayırlı olur. Tayyip bey hakikaten çok çalışkan ve vatanını milletini seven biridir. Türkiye için bulunmaz bir değerdir. İnşallah hayırlı olur ve istikrar devam eder. Artık, ilk defa millet Reis-i Cumhur’u seçecek. Daha önce vekiller seçiyordu. Vekillerin seçtiği Reis-i Cumhur ne kadar isabetli olur, sizlerin taktirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
DSİ’nin geçen yılın sonuna kadar bin 763 tesisi işletmeye hazır hale getirdiğini ve son 10 yılda destan yazdığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Su meselesi köklü bir şekilde çözüldü. Bugün kuraklıkta bu yaptığımız barajlar, göletler, içme suyu tesisleri olmasa şuan en az 76 şehir susuzdu. Ama Allah’a şükür bu kuraklığa rağmen susuzluk olmasın diye büyük bir tedbir alıyoruz. 76 ilin su meselesini köklü şekilde çözdük. Her birine içme suyu arıtma tesisleri, barajlar, göletler yaptık. 268 tane baraj yaptık. Bu sene de Allah nasip ederse, bin 1 tane gölet ve sulamasını bitiriyoruz. Bu gerçekten dünya rekorudur. Bizim dönem de dahil son 60 yılda yapılanlarla mukayese edersek, 400 tane gölet yapılmış. Biz üç yılda bin 1 tane gölet ve sulamasını yapıyoruz.”
(İHA)