BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,17
HABER /  DÜNYA

Bu işlere katılanlar biliniyor

Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği New York’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara’da pol...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği New York’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara’da polisevine yapılan saldırıyla ilgili konuşan Gül, bu işlere katılanların bilindiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 68. Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere bulunduğu New York’ta Türk basın mensupları ile bir araya geldi.
Bir haftalık New York programı konusunda gazetecilere bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, bu yıl Genel Kurul toplantısına rekor düzeyde devlet ve hükümet başkanının katılacağını söyledi.
Toplantılar çerçevesinde birçok görüşme yapma imkanı bulacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurulu’nda geleneksel olarak konuşmanın Brezilya Devlet Başkanı, ardından ABD Başkanı tarafından yapılacağını belirterek, "Üçüncü olarak ben konuşacağım" dedi.
Gül, "İkili görüşmeler vesilesiyle İran ve Fransa Cumhurbaşkanları ile görüşmelerim olacak. Diğer cumhurbaşkanları ile de görüşmelerim olacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, "Ayrıca diğer faaliyetimiz ekonomi diplomasisi alanında olacak. Çünkü ABD, New York dünya ekonomisinin merkezi. Büyük bankalar, yatırımcılar burada. Bunlara yönelik iki toplantımız olacak. Birini Merrill Lynch organize edecek. Diğeri de Türk-Amerikan İş Konseyi bir toplantı yapacak. Orada konuşma yapacağım. Muhtar Kent ve Ahmet Bozer Organize ediyor. Buraya çok sayıda yatırımcı ve bankalar gelecek" diye konuştu.
Dış İlişkiler Konseyi (CFR) ve Princeton Üniversitesi’nde Türkiye, bölgesel ve uluslararası konuları anlatacağı konferanslar vereceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Ayrıca basınla bir araya geleceğim. CNN, Washington Post, New York Times, Foreign Affairs... Bunlarla mülakatlar olacak. Ayrıca burada bir resepsiyon vereceğim. Bu resepsiyon BM Güvenlik Konseyi 2015-2016 adaylığımız çerçevesinde bu binada olacak. Her gelişimde yaptığım gibi Amerika’daki Türk toplumu ile bir araya geleceğim. Onlar içinde ayrıca Ahıska Türkleri’ne ayrıca bir yer arayacağım. Bir hafta dolu dolu geçecek" dedi.
Basın toplantısının geri kalan bölümü kameralara kapalı olarak gerçekleşti.
(İHA)