BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  EKONOMİ

Bu işi yapanlara yıpranma payı yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hangi gazetecilere yıpranma payı verileceğini açıkladı.

Abone ol

Çelik'e göre internet gazeteciliği yapanlar gerçek gazeteciler değil.

Yılbaşı yaklaşırken hükümet sosyal alanda birçok düzenleme için kolları sıvadı. Asgari ücret, emekli maaşları, memur maaşları ve mesai saatleri, öğretmen atamaları derken sıra gazetecilere geldi.

MASABAŞI GAZETECİYE YIPRANMA PAYI YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı açıklama ise medyada tozu dumana katacak cinsten. Masabaşı ve saha gazeteciliği olarak ayrım yapan hükümete göre önemli olan sahada gazetecilik yapanlar.

Gazetecilerin yıpranma payı hakkı için henüz net bir karar alınmamışken ortaya atılan iddiar internet gazeteciliğinin hiçe sayıldığı yönünde. Hükümet, önemli olan sahada görev yapan gazetecilerin olduğunu masa başında çalışanlar için yıpranma payının düşük olması yönünde fikir belirtti.

KİMİN GERÇEKÇİ GAZETECİ OLDUĞUNA KİM KARAR VERECEK?

Bu karara ilk tepki ise Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan geldi.Türkiye

Gazeteciler Sendikası Başkanı (TGS) Ercan İpekçi, yaptığı açıklamada, gazetecilerin arasında ayrım yapılamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bir gazeteci 25 yılını sahada geçirebilir mi? Masa başında yıpranılmıyor mu? Orada görev yapanların stres yaşamadığını kim garanti edebilir? Kimin 'gerçek' gazeteci olduğuna kim karar verecek? Böyle bir süreç gazeteciler için daha da yıpratıcı olur. Biz böyle bir ayırıma karşıyız. Gazetecilere tüm hakları olduğu gibi iade edilmeli."