BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bu insanlar çıldırmış olmalı!

Domuz gribi partileri düzenleyip birbirlerine virüs bulaştırıyorlar... Öpüşüp dans ediyorlar...

Abone ol

İngiltere'de son trend domuz gribi partileri! BBC'nin haberine göre bazı İngilizler domuz gribi partileri düzenleyerek birbirlerinden H1N1 virüsü kapmaya çalışıyorlar...

Çılgınlık boyutundaki partilerde asıl amaç, kışa doğru güçleneceğine inandıkları virüse şu an yakalanarak hastalığı hafif bir şekilde atlatmak. Hastalığa karşı bağışıklık kazanmak.

Çünkü bazı bilimadamları H1N1 virüsünün kış aylarına doğru çok güçlenerek daha da ölümcül hale geleceğini açıklıyor...

'HASTALIK DAHA ÇOK YAYILIR' UYARISI

Ama uzmanlar bu partilerdeki tehlikeye işaret ediyor... İngiltere Tabipler Birliği Kamu Sağlığı Komitesi Başkanı Dr. Richard Jarvis ise bu tür davranışların devletin virüslerle mücadelesine darbe indireceği uyarısında bulundu.

İngiltere'de görülen H1N1 virüsünün yol açtığı hastalığın hafif seyretmesine rağmen bu kişilerin kendilerini ve ailelerini tehlikeye attığını söyleyen Jarvis, ''Bunu yapmak doğru değil, unutulmamalı ki bunu yapanlar ne olursa olsun ölüm riskini üstlenmiş oluyor. Ben böyle bir şeyi yapmaya kalkışmazdım'' dedi.

Bu tür davranışların sadece hastalığın daha çok yayılmasına yol açacağını ifade eden Jarvis, İngiltere'de virüsün beklenenden daha başarılı şekilde kontrol altında tutulabildiğini de kaydetti.