BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde birazdan yağmur bastıracak!

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu için sağanak uyarısı yapıldı.

Abone ol

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanakyağışlı olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde bugün beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlara ilave olarak bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatı (Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir) kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında lokal kısa süreli fırtına, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

İZMİR:
Parçalı ve az bulutlu (29)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (28)

ANTALYA:
Parçalı bulutlu (29)

SAMSUN:
Parçalı ve çok bulutlu (21)

ERZURUM:
Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (17)

VAN:
Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (17)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (27)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Göller Yöresi'nin çok bulutlu olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile gece saatlerinde Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerine kadar Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam saatlerine kadar Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.