BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,22
ALTIN 2.445,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu ilçede minikler sağlık takibinde

Çubuk Belediyesi okula yeni başlayan öğrencilere yönelik sağlık taraması başlattı.

Abone ol

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine yönelik kapsamlı sağlık taraması başlatıldı.

Başkent Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile başlatılan sağlık taramasında 3 doktor, 1 hemşire, 2 sağlık teknisyeni, 1 odyometrist, 1 röntgen teknisyeni, 2 sağlık memuru ve bir seyyar muayene aracı görev yapıyor.

Yapılan sağlık taraması hakkında bilgi veren Dr. Engin Arslantürk, eğitime yeni başlayacak öğrencilerde okullar açılmadan mutlaka yapılması gereken taramanın Çubuk Belediyesi tarafından başlatılmasının önemini vurgulayarak, şunları söyledi: "Nasıl bir işe girerken, evlenirken, resmi kurumlarda iş yaparken, sağlık raporu olmadan bu işlemleri yapamıyorsak, aslında okula yazılırken de çocuklarımızda bu tür sağlık raporları istenmelidir"

Yapılan uygulama ile okul sağlığının ne kadar önemli olduğunun farkındalığını yaratmak istediklerini ifade eden Arslantürk, muayenelerin neticesinin önceden hazırlanan formlara işlendiğini söyledi. Arslantürk, bu formların sınıf öğretmenlerine teslim edildiğini ve öğrencilerle ilgili bilgileri de defterlerine yazmak sureti ile ailelere de bilgi verildiğini sözlerine ekledi.