BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bu hükümete karşı bir operasyondur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, “Yapılan operasyon, uluslararası boyutu ve ma...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, “Yapılan operasyon, uluslararası boyutu ve maalesef yerel taşeronları olan hükümete karşı yapılmış bir operasyondur” dedi.
Samsun’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba Havalimanı’nda kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitap etti. “Yolsuzluk ve rüşvet” iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bunun uluslararası grupların yerel taşeronlarıyla hükümete karşı yaptığı bir operasyon olduğunu söyledi. Erdoğan, “Onlar salt AK Parti’nin güçlenmesinden değil, Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz milli geliri 3 kat artırabilir misiniz?” diye konuştu.

“YARGI MENSUBU YASALARA AYKIRI BASKI YAPAMAZ”
Hukuka yansıyan olayın hukukta karşılığını bulacağını anlatan Başbakan, “Bizim meselemiz hukukun güdümlü hareket etmemesidir. Yargının bir mensubu yürütmeye alışılmışın dışında yasalara aykırı olarak baskı yapamaz” dedi.

RICCIARDONE’Yİ UYARDI
ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi de eleştiren Erdoğan, “Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlara sesleniyorum işinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz” ifadelerini kullandı.
(İHA)