BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu hırsızın yaptığı iş mi şimdi?

Bu kadar da olmaz dedirtecek olay Viyana'da gerçekleşti. İnanılmaz ancak hırsızlar bir ülkeyi şaşkına çevirdi.

Abone ol

Avusturya'nın başkenti Viyana Emniyet Genel Müdürü'nün yaşadığı apartman dairesine hırsız girdi. Viyana Emniyet'inden yapılan açıklamada hırsızların verdiği zarar ve çalınan eşyalar hakkında bilgi verilmedi.

Müdür Karl Mahrer, geçtiğimiz mart ayında evinin gayet güvenli olduğunu ve hırsızlara karşı korunabilir olduğunu verdiği bir gazete röportajında söylemişti. Gündüz vakti makamında mesaide olan emniyet müdürünün ev halkı da dışarıda olunca, hırsızlar kapıyı kırarak daireyi soyduğu belirtildi.

ÜLKEDE ALAY KONUSU OLDU

Medyaya alay konusu olan hırsızlık vakası önümüzdeki sene yapılacak olan Viyana belediyesi seçimlerine de çoktan malzeme oldu. Avusturya Halk Partisi (ÖVP), Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Belediye Başkanı Michael Häupl'a yüklenirken, yabancı düşmanlığı söylemleri ile bilinen Özgürlükçü Parti (FPÖ) siyasileri, "Bütün bu suç oranları, doğu bloğu ülkelerine açılan "şengen" kapıları ile birlikte artmaya başladı. Yabancılara karşı daha sert önlemler alınmalı" diye açıklama yaparak kıssadan hisse çıkardı.