BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta sinemalarda ne var?

Bu hafta vizyona giren ve seyircinin beğenisini toplayan vizyondaki filmleri sizler için derledik

Abone ol

Bir göz atalım bakalım. Sinemalarda bu hafta yine ilginç filmler bizleri bekliyor.

Bu hafta vizyona üç film giriyor. Geçen haftaya damga vuran Fetih 1453'ün aksine haftaya damga vuracak iki film de yabancı.

Filmlerden en dikkat çekicisi başrolünü ünlü oyuncu George Clooney'nin oynadığı "Senden bana kalan" (DESCENDANTS).

İkinci ise prömiyeri geçtiğimiz sene Cannes Film Festivali’nde yapılan "Yaşam Savaşı" (DECLARATION OF WAR).

Üçüncü film ise fantastik görüntüler sevenlere. Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı filmin adı "Hugo".

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

İYİ SEYİRLER...

FRAGMANLARI İZLEME İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

SENDEN BANA KALAN

Toprak sahibi zengin bir baba olan Matt King (George Clooney), eşinin trajik bir bot kazası geçirmesinden sonra, geride kalan iki kızı ile ilişkisinin hiç de hayal ettiği gibi olmadığını farkeder. Matt, kızları ile olan ilişkisini düzeltmeye kararlıdır fakat gittikçe kötüye giden akıl sağlığı onun için hayatı oldukça zorlaştıracaktır.

FİLMİN FRAGMANI

YAŞAM SAVAŞI

FİLMİN FRAGMANI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

YAŞAM SAVAŞI

Roméo ve Juliette iki genç oyuncudur. İlk görüşte birbirlerine aşık olurlar, beraber yaşamaya başlarlar ve bir çocukları olur. Başta Adam'ın bazı huyları onlara garip gelse de üstünde durmazlar, onun normal bir çocuk olduğunu iddia ederler. Ama kısa süre içerisinde gerçeği kabullenmek zorunda kalırlar. Zira Adam'a beynindeki bir tümörden dolayı kanser teşhisi konmuştur. Şimdi genç çift hastalığı kabul edip ona ve çocuklarının ölümüne karşı canla başla bir savaşa girişeceklerdir... Valérie Donzelli ve Jérémie Elkaïm'in kendi yaşadıklarından yola çıkarak çektikleri filmin dünya prömiyerini geçtiğimiz sene Cannes Film Festivali'nde yapılmıştı.

HUGO

FİLMİN FRAGMANINI İZLEME İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Brain Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan olan film, Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle yaşadığı gizemli macerayı konu ediyor.

VİZYONDAKİ DİĞER FİLMLER

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

SATIŞ REKORU KIRAN FİLM: FETİH 1453

 Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir...

Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.


HAYALET SÜRÜCÜ 2

FİLMİN FRAGMANINI İZLEME İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

HAYALET SÜRÜCÜ 2

Nicolas Cage'in tekrar Johnny Blaze/Hayalet Sürücü rolünde yeniden beyazperdede seyredeceğimiz devam filminde bu sefer Blaze'in Doğu Avrupa'da, kendisini insan formuna sokmaya çalışan şeytan ile mücadele ediyor.

Çekimleri ülkemizde Kapadokya ve Pamukkale'nin yanı sıra Romanya'nın Transilvanya bölgesi, Sibiu, Bükreş ve Gorj kentlerinde gerçekleştirilen yapımın 75 milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor. Columbia Pictures yapımcılığında kotarılan filmin yönetmenliğini ise daha önce Crank ve Gamer filmlerinde de beraber çalışmış olan Mark Neveldine ve Brian Taylor birlikte üstleniyor.

MUPPETS

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

MUPPETS

3 kukla delisi arkadaş Walter, Gary ve Mary tatil için Los Angeles'a giderler. Burada tesadüf eseri petrol zengini Tex Richman'ın yeni keşfettiği petrol kaynağına ulaşmak ve sondaj yapmak için Kukla Tiyatrosu'nu yıkacağını öğrenirler.

Şimdi kukla tiyatrosunu kurtarmak için var güçleriyle mücadele edeceklerdir. Zira Kukla Kermit arkadaşlarını yeniden bir araya getirerek ihtiyaçları olan 10 milyon doları toplamak için 'Bugüne Kadarki En Büyük Kukla Televizyon Yardım Kampanyası'nı düzenler.

Çünkü Fozzie, Reno kentinde 'Moopets' adıyla bilinen bir 'tribute' grubunda sahne alırken, Miss Piggy Vogue Paris'te 'büyük beden' moda editörü olarak hayatını kazanmaktadır. Hayvan, öfkesini kontrol altına almak için Santa Barbara'da bir klinikte tedavidedir ve Gonzo da tesisatçılık yapmaktadır.