BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüler İzmir'de deprem sonrası çekildi denize bakın

İZMİR'de geçtiğimiz günlerde 6.2 şiddetinde yaşanan deprem sonrası denizde korkulan görüntü ortaya çıktı. Deprem sonrasında denizde görülen hareket herkesi şoke etti.

Abone ol

Ege Denizi'inde olan deprem sonrası kıya kesimlerimiz depremle sallandı. 6.2 şiddetinde sallayan depremde can kaybı yaşanmadı. Depremden sonra çekildiği söylenen görüntülerde ise denizdeki hareketlilik görenleri şoke etti.

Depremden kısa süre sonra artçılar sürdüğü sırada kıyıdan deniz suyunun bir nehir akıntısı hızında çekilmesi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine gelişi yeraldı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Karaburun’da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya’da ters fayların kırılmasından tsunami olmuştu. Burada da onun çok küçük bir benzeri oldu" dedi.

Depremin merkezi olan Karaburun’da depremden kısa süre sonra vatandaşların cep telefonlarına çektikleri görüntüler, denizdeki hareketliliği de gözler önüne serdi.

GÖRENLER ŞOKE OLDU

Artçı şoklar sürdüğü sırada, kıyıdan deniz suyu bir nehir akıntısı hızında çekildi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine geldi. Bu anlarda vatandaşların cep telefonu kayıtlarında yeraldı. İlçedeki Yeni Liman bölgesinde, deniz suyunun hızlı çekilişini kaydeden vatandaşlar da, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.