BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraf sadece teferruat

Bakanı Günay, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli'nin 3. Selim'in tahtını lojmanına taşımasını bakın nasıl değerlendirdi!

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı'nı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine kavuşturmaya çalıştıklarını belirtirken Radikal'in 'Saraydan Taht Kaçırma' başlığı ile duyurduğu haberleri 'teferruat' olarak niteledi.

TRT Haber'in sorularını yanıtlayan Günay, "Basında bazı talihsiz haberler çıkıyor tabii 'Koltuk oraya götürüldü' falan diye ama bunlar teferruat. Belki yaptıklarımızdan rahatsız olanların konu saptırma çabaları. Biz burada devrim niteliğinde işler yaptık" dedi.

Milli Savunma'nın kullandığı 4 depoyu Topkapı'nın teşhir ve kültürel sosyal mekânları haline getirmeye çalıştıklarını bildiren Günay, "Ben şu anda Topkapı'da neler yapacağımızı çok iyi biliyorum. Bir rota çizdik, bir strateji planımız var ve adım adım orayı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine kavuşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Günay, önümüzdeki dönemde gündemini dolduracak konularıysa şöyle sıraladı: Sultan Abdülhamit'e uzun süre çalışma mekânı olan Yıldız Sarayı'nın restorasyon işi. Yassıada'nın özgürlükler müzesi ve demokrasi adası haline getirilmesi. 90 yıl sonra Türkiye'ye dönen Boğazköy Sfenksi'nin Çorum Müzesi'nde sergilenmesi. Divriği Dünya Miras alanının yeniden düzenlenmesi.

RADİKAL'İN HABERİ MECLİS'TE

Radikal'in 'Saraydan önce taht sonra kız kaçırma' başlıklı haberi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Turgut Dibek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Dibek önergesinde, "Radikal'in haberine göre Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli'nin 3. Selim'in tahtını lojmanına taşıtması üzerine bakanlığınızca başlatılan soruşturma bitmeden tahtın taşınması emrini veren ve 14. Louis masasında kahvaltı eden müdüre değil, emri yerine getiren iki uzmana ceza verilmiştir. Harem Sorumlusu Doç. Dr. Canan Cimilli Galata Mevlevihanesi Müzesi'ne, Mecidiye Köşkü Sorumlusu Ayşe Ünal da Yıldız Sarayı Müzesi'ne tayin edilmiştir. Soruşturmanın sonucu beklenmeden neden iki görevli tayin edilmiştir?" diye sordu.