BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu film için 180 milyon dolar harcandı

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ardından izleyicilere sunulan Hobbit serisinin ikinci filmi olan 'Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları' 13 Aralık 2013'te vizyona giriyor.

Abone ol

Tüm dünyada Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle gönüllerde taht kuran Peter Jackson izleyicilerin yoğun isteklerinin ardından 2012 yılında J.R.R Tolkien'in bir başka kitap serisi Hobbit'in ilki olarak Hobbit:Beklenmedik Yoluculuk'u izleyicilerle buluşturmuştu. Serinin ikinci filmi olan Hobbit:Smaug'un Çorak Toprakları 13 Aralık 2013 tarihinde vizyona girecek. Filmin başrollerinde daha önceki serilerden tanıdığımız Martin Freeman (Bilbo Baggins), Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollum),  Elijah Wood(Frodo Baggins), Orlando Bloom (Legolas) gibi oyuncuların yanında Evangeline Lilly(Tauriel) rolüyle karşımıza çıkacak. Yüksek bütçeli filmleriyle tanınan Peter Jackson bu filmi için de 180 milyon dolarlık bütçe ayırmıştı.

Filmin kısaca hikayesi: Misty Dağları'ndan başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanıyor. Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Yalnız Dağ'a ulaşmak zorunda olan ekip ulu ejder Smaug'un saklandığı inine giden Gizli kapı'yı bulabilecekler mi? Peki güneye doğru gizli bir görev peşinde olduğunu söyleyen Gandalf nerede?

Hobbit: Smaug'un Viranesi adıyla da bilinen film, 2013 Aralık ayında gösterime girecek.

Serinin tamamı ise şu şekilde;

  • Hobbit:Beklenmedik Yolculuk(2012)
  • Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013)
  • Hobbit:Gittim ve döndüm (2014)