BIST 10.238
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu fabrika çalıştıracak işçi bulamıyor!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinden, Avrupa ülkelerine kot pantolon ihracatı yapan tekstil fabrikası, çalıştıracak işçi bulamıyor.

Abone ol

Uzun yıllar İstanbul'da tekstil üzerine çalışan İbrahim ve Yusuf Delibaşı, memleketleri Yozgat'a kurdukları fabrikada çalıştıracak vasılı ve vasıfsız işçi bulamadığından yakındılar.

Yozgat'ın Merkez Lök Köyünden olduklarını ifade eden Yusuf Delibaşı, 40 yılı aşkın bir süredir İstanbul'da tekstil işi ile uğraştıklarını belirterek, "Memleketimiz Yozgat'a yatırım yapmak istedik ve Sorgun ilçesine bağlı Doğanket beldesine fabrikamızı açtık. 200 işçi kapasiteli fabrikamızı bir işçi eksikliğinden dolayı bir türlü tam kapasite çalıştıramıyoruz" dedi.

Genelde işçilerin Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinden servislerle getirdiklerini ifade eden Delibaşı, "Aileler özellikle kız çocuklarının çalışmasını istemiyorlar. Halbuki evlerinde boş durana kadar burada çalışıp ev ekonomisine katkı sağlayıp bir iş sahibi olabilirler. Biz vasıflı elaman olsun istemiyoruz. Vasıfsız kişileri de alıp bir süre eğitim verip vasıflı hale getiriyoruz. Boş gezen geçlerimizi fabrikamıza davet ediyoruz, gelsinler görüşelim, iş sahibi yapalım, çevre köyler ve ilçelerimizden de gelebilirler" dedi.

Şu anda fabrikada 80 kişi ile kot pantolon üretimi yaptıklarını ifade eden Delibaşı, "Fabrikamızda işçi sayımız yeteri kadar olmadığı için kapasitemizin altında üretim yapıyoruz. Biz işçi sayımızı 200'e çıkardığımızda daha fazla üretim yapmış olacağız. Yaptığımız üretimleri, İngiltere, İspanya, İtalya ve Rusya olmak üzere bir çok ülkeye gönderiyoruz. Ancak elaman eksikliğinden dolayı yeteri kadar üretim yapamıyoruz.

Biz bu işi ülkemizin her yerinde yapabilirdik ve bu kadar eleman sıkıntısı da yaşamazdık. Fakat ben kendi memleketime hizmet etmek için buraya geldim. Çalışanlarımızın gerek sigortası, gerek yemeği, gerekse maaşında bugüne kadar her hangi bir sorun yaşamamasına rağmen yine de vasıflı vasıfsız işçi bulmakta güçlük çekiyoruz"
ifadelerini kullandı.

Fabrikada çalışan işçiler, Doğankent'e böyle bir fabrika açılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Fabrika ayağımıza geldi, iş kapısı açıldı. Burada çalışıp evimize ekmek götürebiliyoruz. Yozgat'ın bir kasabasında böyle bir fırsatı herkesin çok iyi değerlendirmesi gerekir. İşsiz olan tüm gençleri buraya bekliyoruz. Bu fabrikaya hep birlikte destek olalım ki fabrika burada işini yürütebilsin.

İşçi bulamazsa yarın başka bir yere taşır. Bu fırsatı kaçırmamak için herkesin destek olmasını istiyoruz. İşsizlerimiz gezmesin gelsin burada çalışsınlar"
şeklinde konuştu.