BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  GÜNCEL

Bu düğüne 3 vali 2 belediye başkanı katıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yrd. Doç. Hüseyin Artun ile Rektör Prof. Peyami Battal'ın kızının düğünü adeta bürokrasinin zirvesi oldu.

Abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenlerinden Gümüşhaneli Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Artun, aynı üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın kızı Halise Battal ile Gümüşhane’de düzenlenen düğün merasimi ile dünya evine girdi. 

Tarihi Balyemez Konağı'nda düzenlenen düğün törenine Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Erzurum 23. Dönem Milletvekili Dr. Saadettin Aydın, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Erzurum, Trabzon ve Van’dan çok sayıda akademik personel ve akrabaları katıldı.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kayabaşı köyünden olan Artun ailesinin düğününe Yağmurdere Vadisi'nde yer alan köylerden çok sayıda davetli katılırken, düğün töreninde katılımcıların yanı sıra Gümüşhane Üniversitesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri yaptı.

Kemençe ve davul zurna ile coşan davetlilerin yanısıra kız tarafının Bayburtlu olması nedeniyle rengarenk folklorik gösterilerin gerçekleştiği düğün, gelin ve damadın yaş pastayı kesmesi ve ikramların ardından düzenlenen takı töreni ile sona erdi.