BIST 10.188
DOLAR 32,35
EURO 34,91
ALTIN 2.398,11
HABER /  DÜNYA

Bu da Somali'deki aç Türklerin çığlığı!

Somali'de korsanların 11 ay önce kaçırdığı 3 Türk'ten hala haber yok. Kaçırılan Türklerden Fuat Özçelik'in ablasından hükümete çağrı var.

Abone ol

Somali'de 11 aydır korsanlar tarafından esir alınmış olan 3 Türk'ten Fuat Özçelik'in ablası Banu Özçelik'ten, Somali'deki açlık sorununa büyük ilgi gösteren hükümete çağrı var.

"Her yerde Somali'deki açların dramını okuyoruz. Kimse bilmiyor, orada 11 aydır aç olan 3 tane da Türk var" diyen Özçelik, "Türk Devleti Somali ile temasları bu kadar sıklaştırmış ve oraya yardım götürüyorken mutlaka ve acilen 3 insanını da kurtarmalı" çağrısı yaptı.

8 Eylül 2010'da Somalili korsanlar tarafından kaçırılan M/V OLIB G gemisinde bulunan 3 Türk mürettabat hala rehin tutuluyor. 15 Gürcü'nün de bulunduğu gemiden son 3 aydır haber alınamıyor.

Frio Ventures adlı Yunan şirketine ait gemi hurdaya giderken kaçırıldı ve gemide çalışan Fuat Özçelik, Yakup Öztürk ve Mustafa Arıcıoğlu için 'milyon dolarlar' ile ifade edilen fidye istendi.

Gemi sigortasız olduğu için istenen miktar ne sigorta şirketleri ne de olay üzerine iflas ettiği açıklanan şirket tarafından ödenemedi.

ACILI ABLANIN YÜREK SIZLATAN ÇIĞLIĞI

Kaçırılan Fuat Özçelik'in ablası Banu Özçelik Göçtü blogunda Somali'ye gönderilen yardımları hatırlatarak, "Kimse bilmiyor, orada 11 aydır aç olan 3 tane Türk var" diyerek şunları yazdı:

"Kardeşimle en son 3 ay önce konuştum. Korsanlar para istiyor. Yüksek meblağlar. Son gemisine de korsanlar tarafindan el konulunca iflas etmis olan Yunan şirketi para veremiyor. Devlette, ilgili olabilecek her kanala defalarca ulaştik ama aldığımız cevap 'konu bilgimiz dahilinde, yapabilecek birşey yok'

Şu anda Türk Devleti Somali'ye yardımlar götürmekte. Her yerde Somali'deki açlarin dramını okuyoruz. Kimse bilmiyor, orada 11 aydır aç olan 3 tane Türk var. 1 gün bile katlanamayacagimiza emin oldugumuz kosullarda hikayelerini okuyup gözyaşi döktüğümüz herhangi bir Somaliliden çok daha ağir şartlarda özgürlükleri de elinden alınmış ve başlarında silahla sevdiklerine aylardir ulaşamadan yaşamaya çalışan 3 Türk. Aksi yönde bir bilgi gelmediğinden hala hayatta olduklarına inandiğimiz 3 can.

Türk Devleti Somali ile temaslari bu kadar sıklaştırmış ve oraya yardım götürüyorken mutlaka ve acilen 3 insanını da kurtarmalıdır. Daha önce Somali ile diplomatik temaslarimiz olmadigi icin iletilemeyen talepler su an mutlaka iletilmelidir."

Abla Özçelik destek için ttp://somalide3acturk.blogspot.com/2011/08/dilekce.html blogundaki dilekçelere imza atılması çağrısında bulundu.