BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu da oldu karayoluna haciz geldi

Kadın arizisi için belediyeye dava açtı yüklü miktarda tazminat kazandı. Belediye ise bu parayı ödemeye yanaşmıyor.

Abone ol

Antalya'da oturan 80 yaşındaki Sabriye Kaymaz, 1998 yılında kamulaştırılmadan yol geçirilen 3 dönümlük araziyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne 4 milyon TL'lik haciz gönderdi.

1998 yılında dönemin Belediye Başkanı Hasan Subaşı tarafından açılan ve kenti batı ilçelerine bağlayan Atatürk Bulvarı'nda 3 dönüm arazisinin, kamulaştırma işlemi yapılmadan çift şeritli yol haline getirildiğini iddia eden Sabriye Kaymaz, Büyükşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davayı kazandı. 2008 yılında kesinleşen karara rağmen belediye tarafından arazi sahibine ilgili bedelin ödenmemesi üzerine, Antalya 7'nci İcra Müdürlüğü'nde Sabriye Kaymaz'ın avukatları aracığıyla icra işlemi başlatıldı. İcra işlemleri sonucu, belediyenin Atatürk Bulvarı'nda yol yapılan 3 dönümlük arazi için Sabriye Kaymaz'a 4 milyon TL'nin üzerinde bedel ödemesine hükmedildi.

‘YOLU KAPATIRIZ’

Kaymaz'ın avukatı Fatih Abay, söz konusu alacakla ilgili bugün bir icra memuruyla birlikte haciz için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Belediye Hukuk Müşaviri İlker Gedik ile görüşen avukat Abay, haciz işlemi yapılamadan belediye binasından ayrıldı. Fatih Abay, “Bize içeride enkaz edebiyatı yapıyorlar” dedi. İyi niyetle görüşmeye geldiklerini belirten Abay şöyle konuştu: “Tehditkar bir yaklaşımda değiliz. Diğer belediyelerle de benzer davalarımız oluyor. Bir çoğu, işlem icraya bile girmeden mahkemelerin hükmettiği bedeli ödüyor. Ama aynı yaklaşımı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde göremedik. Görüşmeden müvekkilimin alacağı konusunda bir ödeme takvimi dahi çıkmadı. Sanırım son çare yolu kapatacağız.” Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri İlker Gedik ise, belediyeye hergün 30- 40 avukatın icra için geldiğini söyledi.