BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Bu da Gökçek'in otopark kavgası!

CHP'li Erdoğdu'nun Ankara'daki otoparklarla ilgili iddiasına cevap gecikmedi.

Abone ol
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında otopark tartışması yaşanıyor. Erdoğdu, Ankara’da otoparkları kiralayan firmaların ANFA’ya araç başı 0.55 kuruş vermesine karşın, vatandaştan 5 TL alındığını belirterek, “Ankara halkının zarara uğratıldığını” savundu. Gökçek ise, Erdoğdu’nun iddialarını yalanlayarak, “Hesap soracağım senden” dedi.
 
Twitter’daki tartışma Erdoğdu’nun “Gökçek otoparkları 25 yıllığına kiraladın mı? Bu kiralamalarda 0,55 kuruştan başlayan fiyatlarla verdin mi?” diye sormasıyla başladı. 
 
Erdoğdu’nun iddialarına Twitter’dan yanıt veren Gökçek de, otopark işletmecilerinin araç başına 63 kuruş kazandığını, büyükşehir belediyesi ve şirketi olan ANFA’ya da toplam 2 liranın kaldığını belirterek, şunları yazdı: 
 
“Hesap soracağım senden hesap. Zaten ilk fezleken TBMM’ne gitti. Bunu kaç tane takip edecek birlikte göreceğiz. İftiralarını yanına kar bırakan gökçek namerttir. Milletvekili olamazsan tek tek iftiralardan yargılanacaksın. Hadi 1’si ertelenir ama 2.’den itibaren seni ziyaret edeceğim yeri tahmin et. Avukatıma talimat verdim yeni davalar yolda.” 
 
SAYIŞTAY BAŞKANI AÇIKLASIN
 
Twitter’daki tartışma sürerken Hürriyet’e açıklama yapan Erdoğdu, “Bir tablo koymuş oraya ‘5 TL’ diyor. Bir otoparkta bir aracın maliyetini koymuş ve bütün giderlerini de içine giydirmiş. Bir otoparkta sadece bir araç mı park eder” diyerek, şöyle devam etti:
 
“Melih Gökçek, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na aykırı olarak, Ankara’nın bütün otoparklarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerde Truva atı olarak kullandığı ANFA’ya devretmiş, ANFA’da çok düşük fiyatlarla üçüncü şahıslara devretmiştir. Bu ihaleler sonucunda araç başına günlük 55 kuruştan olmak üzere çok düşük bedellerle, otoparklar devredilmiştir. Bunun sonucunda Ankara halkı yaklaşık 2 milyar lira zarar etmiştir. Ayrıca bu otopark kiralama ücretleri süresi 25 yıl olarak belirlenmiştir. 2886 sayılı bu kanun 3 yıllığına kiralama yapılacağını ve zorunlu hallerde bunun uzatılabileceğini söylüyor. Ayrıca bu kanunda belediyelerin kendi şirketlerine belediye meclisi kararıyla kiralama yapabilmesi mümkündür ancak belediye şirketleri bunu 3. şahıslara kiralayacaksa ihale yapmak zorunda olduğu belirtiliyor. Bu hükümlere aykırı olarak işlemler yapılmıştır ve bunlar suç teşkil etmektedir. Sayıştay Başkanı, bu işlemlerin Meclis’e neden raporlanmadığını açıklamak zorundadır.”