BIST 10.628
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.433,00
HABER /  GÜNCEL

Bu da bisikletli bağımsız aday

Seçim çalışmalarını bisikletle gezerek yapıyor. Seçmeni, bisikletine bağlı hopörlerden selamlıyor. Başkan seçilirse de makam otosu kullanmayacak.

Abone ol

Bartın'da, bağımsız belediye başkan adayı olan 56 yaşındaki Rıfat Tekerlek, seçim çalışmalarını bisikletle gezerek yapıyor. Rıfat Tekerlek seçmenlere broşür dağıtıp, bisikletine bağlı hoparlörlerden seçmenleri selamlıyor. Rıfat Tekerlek belediye başkanı olduğu zaman, karlı ve yağmurlu günler dışında makam otomobilini kullanmayacağını, her işini bisikletiyle halledeceğini söyledi.

Kereste ticareti yapan 2 çocuk babası Rıfat Tekerlek, bağımsız belediye başkan adayı oldu. Rıfat Tekerlek seçim afişlerinde ise “Oy verilecek parti yok” sloganını kullanıyor. Seçim çalışmalarında Rıfat Tekerlek’e eşi Fatma Tekerlek, 10 yaşındaki kızı İnci Tomris ve 8 yaşındaki oğlu Cevat Kürşat da yardımcı olarak, seçim bürosunda afişleri hazırlıyor.

Üniversite eğitimini 3’üncü sınıftan sonra bıraktığını söyleyen Rıfat Tekerlek, “Ben diyorum ki oy verecek parti yok, oylar bağımsız aday Rıfat Tekerlek’e. Ben hayalleri büyük olan bir adamım. Her yapılan büyük işin arkasında hayaller yatar, amaçlar yatar. Biz de ailemle beraber seçim çalışmalarını yürütmek için karar aldık” dedi.

20 gündür bisiklet üzerinde olduğunu belirten Rıfat Tekerlek, şöyle konuştu:

“Bisiklet üzerinde yaklaşık her gün yaklaşık 40 kilometre gidiyorum. 20 gündür bisiklet üzerindeyim. Bugüne kadar yaklaşık 800 kilometre yol kat ettim. Hedefim seçim süresince 800 kilometreydi. Zannedersem ikiye katlayacağım. 1600 kilometreyi bulacak. Belediye başkanı olduğumda yağmur ve karlı günler haricinde makam arabası kullanmayacağım. Her işimi bisikletle halledeceğim. Makama oturduğum ilk gün makam odasının kapılarını menteşelerinden sökeceğim. Belediye başkanlık makamında kapı olmayacak. Gelen vatandaş benim kiminle görüştüğümü görsün. Ben başımı uzattığımda dışarıda bir imza için bekleyen vatandaşımı hemen çağırarak işini halledebileyim. Bartın benim gibi bir belediye başkan adayı ile karşılaşmamıştır. Başladığım işi yarım bırakmayacağımı bilirler.”