BIST 9.998
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.404,04
HABER /  DÜNYA

BU CİNAYETE TEŞEBBÜS

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Taksim’de çıkan olayları değerlendirdi. Hem sendikaların, hem hükümetin yanlış tavır se...

Abone ol

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Taksim’de çıkan olayları değerlendirdi. Hem sendikaların, hem hükümetin yanlış tavır sergilediğini ileri süren Okuyan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e biber gazı sıkıldığını ifade ederek, durumu "cinayete teşebbüs" olarak değerlendirdi.
Yaşar Okuyan, Yalova’da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları esnasında yaşanan olayları değerlendiren Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, sendikaların da, hükümetin de yanlış bir tutum sergilediğini savundu. Her iki tarafın da inatlaşma içerisinde olduğunu belirten Okuyan, "1 Mayıs kutlamalarında olay çıkacağı belliydi. Bir inatlaşma vardı. Bu inatlaşma sonunda da maalesef istenmeyen olaylar oldu. Ortada 2 tarafın da yanlışı var. Sendikacıların da, idarenin de, İstanbul Valisi’nin de yanlışı var. Sendikacıların yanlışı su; Taksim meydanının yarısı inşaat halinde. Derinliği 30 metreleri bulan çukurlar var. Yüz binlerce kişinin geldiği yerde ciddi durumlar ortaya çıkabilir. Bu anlamda burasını idarenin vermeyişini ben doğal karşılıyorum" dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e gaz sıkıldığını öğrenen Okuyan, telefonla Karakaş ve Tekin’i arayarak sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Olayı "cinayete teşebbüs" olarak değerlendiren Okuyan, "Doğal karşılamadığım, bunu engellerken polisin ortaya koyduğu tavırdı. Orada çıkan olaylarda Gürsel Tekin ve Ercan Karakaş’ın burunlarının dibine kadar girerek biber gazı sıkılmasının izah edilebilecek bir yanı yok. Hatta ifade edilenler doğruysa, Gürsel Tekin ve Ercan Karakaş ambulansa alındığında bile ambulansın içine gaz sıkılmaya devam edilmiştir. 2 gün önce bir spor müsabakasında da yine bir polis bir sporcunun ağzının içine gaz sıkmıştı. Bu yapılanlar cinayete teşebbüstür. Bu tip polislerin Türk polis teşkilatı içerisinden temizlenmesi lazım. Bu polislerin teşkilata ciddi zarar verdiği kanaatindeyim" diye konuştu.
Çözüm sürecinde halkı bilgilendirmek için yurdu dolaşan akil adamlar heyetlerine karşı alternatif bir oluşuma gittiklerini söyleyen Okuyan, "Akil adamlara karşı biz de 50 kişilik bir grup kurduk. Adına da akıllı adamlar dedik. Zira bu oyuna gelmemek akıllılıktır. Bu grup Hakkari’den başlayarak 51 ili dolaşacak ve süreci anlatacak. Ama biz akil adamlar gibi devletin parası ile değil kendi harçlıklarımızla yurdu dolaşacak ve sürecin aslında hiç de akillerin anlattığı gibi olmadığını dile getireceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren dolaşmaya başlıyoruz" dedi.
(İHA)