BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

’’Bu cezaya sebep olanların peşini bırakmayacağız’’

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından takıma verilen bir yıl men cezasını onamasını...

Abone ol

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından takıma verilen bir yıl men cezasını onamasının üzerine resmi web sitesi üzerinden açıklama yayımladı.
Açıklamasında, CAS’a savunmalarını verdiklerinden bahseden Hoşcan, uluslararası hukuk kurumlarıyla ve kendi hukukçularıyla iyi bir savunma yaptıklarını belirtti. CAS davasında daha önce yer alan, Eskişehirspor’un Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçların kapsam dışına çıkartılmasına rağmen yeniden bu cezanın gündeme getirilmesinin hukuksal boyutunun olmadığını net olarak ifade ettiklerini anımsatan Mesut Hoşcan, "Ayrıca iddia edilen suçlar işlenmişse bu suçu işleyenlerle ilgili bireysel cezalar verilmesini, kulübümüzün bu konuyla hiçbir ilgisinin olmadığının da altını her iki mahkemede de çizdik. İsnat edilen kişilerin halen görevde ve bazı takımların başında olduklarını belirtmemize rağmen, camianın bunda en ufak bir suçunun olmamasına rağmen 2013 yılının başında alınan sıfır toleransla ilgili kararlarının arkasında durduklarını, dolaylı ve dolaysız etkenlerden dolayı bireysel cezaların yerine bunların kulüplere kesildiğinin UEFA kriterlerinde olduğunu belirtmişlerdi. Biz tabii ki umudumuzu son ana kadar taşıdık ve haklı mücadelemizi verdik. Bu camianın Avrupa kupalarına gitme başarısındaki en büyük etkenin bu dönemde takımın başında olan teknik direktör, futbolcular, yönetim ve taraftar olduğunu belirttik ama maalesef bugün aldığımız haberle üzüldük. Yürekten inanıyorum ki, Eskişehirspor camiası olarak biz bu olayla demoralize olmayacağız, hatta bu bizi daha da hırslandıracak ve başarılara götürecektir. Biz bu onurlu mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde kaydetti.
Eskişehirspor’a verilen cezaya sebep olan kişilerle ilgili olarak sürecin başladığı andan itibaren hukuk davasını başlattıklarını aktaran Hoşcan, "Bu davaların peşinde olacağız. Büyük bir camianın bütün emeklerinin bu şekilde boşa gitmesine sebep olanların ceza alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.
HABERLER ASILSIZ
Sosyal medya üzerinde yer alan haberlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hoşcan, açıklamasına şöyle devam etti:
"Ayrıca son dönemde sosyal medyada, CAS’ta bize bazı evrakların imzalatılması isteği hususunda bazı haberler yer alıyor. Bu haberin tamamen asılsız olduğunu şahsen bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türk futbolunun bu hale gelmesine sebep olanları artık sükunete davet ediyorum. Bu işin bir an önce bitmesi gerekirken, bu işin sürekli gündemde tutulması Türk futboluna vurulan en büyük darbedir. Artık bu konuların bir an önce bitmesini temenni ediyorum."
MORALİMİZİ YÜKSEK TUTACAĞIZ
Hoşcan ayrıca, transfer konusunda yapılan asılsız haberlerle ilgili olarak, "Bu haberlerde transferin CAS’ın vereceği karar doğrultusunda yapılacağı söyleniyor. Bu kesinlikle doğru değil. Transferlerimiz devam edecek. Daha önce söylediğim gibi, bütün camia bilsin ki biz önümüzdeki 5 yılın planlamasını yapıyoruz. Kısa zaman içinde bunu herkes görecek. Çalışmalarımız devam ediyor. Moralimizi yüksek tutarak, her şeyin altından kalkabilen büyük bir camia olduğumuzu da herkese göstereceğiz" diye ifade etti.
Sivasspor’a da ayrıca geçmiş olsun dileklerimi sunan Hoşcan, "Onlar da bizim gibi bu yıl gösterdikleri başarı doğrultusunda haksız bir ceza aldılar. Söylenecek çok şey var ancak şu anki üzüntü ve kırgınlığa rağmen yeni sezonda her şeyin çok daha iyi olacağına olan inancımla bütün camiamıza saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)