BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.504,79
HABER /  DÜNYA

Bu bomba yeraltını vuracak

Bu bombayla yerin altındaki hedefler vurulacak! Neresi mi o hedefler?

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yeraltındaki hedeflerin vurulmasında kullanılan türden bir bomba geliştirilmesi ve B-2 bombardıman uçaklarının bu bombayı taşıyabilecek hale getirilmesi için gereken değişikliklerin yapılabilmesi amacıyla Amerikan Kongresi'nden acil para talebinde bulundu.

Pentagon yetkilileri, Kongre'den 88 milyon dolar acil para istendiğini belirtirken uzmanlar, Pentagon'un geliştirmek istediği bu bombanın İran'ın yeraltındaki nükleer tesislerini vurmak için istendiği görüşünün dile getirdi.
Yetkililer, kara kuvvetlerinin talebi üzerine Pentagon tarafından Kongre'den istenen parayla yaklaşık 13,6 tonluk uydudan güdümlü bir bombanın tamamlanmasının ve B-2'lerin de bu bombayı taşıyabilir hale getirilmesinin planlandığını belirtiyor.

Bazı uzmanlar ise "Big Blue" adındaki bombanın, İran'ın yeraltına olduğu düşünülen nükleer tesislerini vurmak için tasarlandığı görüşünde. Bu uzmanlardan biri, "İranlıların uranyum zenginleştirdikleri Natanz'daki geniş tesisini toprağın altına saklamaya başladıklarında Amerikalıların bu bombayla ilgilenmeye başladıklarını biliyorum" dedi.