BIST 10.644
DOLAR 32,13
EURO 34,97
ALTIN 2.503,54
HABER /  POLİTİKA

Bu başbakana güvenilmez

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın artık güvenililirliğini yitirdiğini iddia etti

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı gazetelerde de yayımlanan anket sonuçlarına yönelik olarak, "Bu anketlere yanıtı pazar günü vatandaşlarımız verecektir. Beklentim AKP'nin milletten bir ders almasıdır. CHP'nin ciddi bir destekle yükseleceğini düşünüyorum ve Türkiye'nin seçimden sonra yeni bir Türkiye olacağına güveniyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek başına iktidara gelemezlerse siyasetten çekileceği yönünde bir açıklama yaparak, kendisi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de bunu yapmaları için çağrıda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Baykal, herkesin kendi siyasi hayatıyla ilgili karar alma hakkı bulunduğunu ancak, hiç kimsenin bir başkasının siyasi hayatına ilişkin karar alma hakkı olmadığını söyledi.

Ne yapacağımızı sen mi öğreteceksin?

Baykal, diğer liderlerin nasıl tavır izleyeceğine Başbakan Erdoğan'ın karar veremeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğerleri yapar yapmaz sana ne... Ben senin icazetinle siyaset yapıyor değilim ki. Senden önce vardım, öyle anlaşılıyor ki senden sonra da var olmaya devam edeceğim. Bir Başkakan, 'şu şartla-bu şartla bırakırım' demeye başladıysa artık yolun sonu görünmüş demektir. Sona yaklaşan bir siyasetçi, 'ayrılma' söylemini son bir güç kazanma umudu içinde kullanıyorsa, bu son mermisini de ateşliyor demektir."

Partisinin seçimlerde alacağı sonuca ilişkin beklentisinin sorulması üzerine Baykal, "Kantitatif bir başarı tarifim yok. Ben başarıyı görev yapmak olarak görüyorum. Benim görevim CHP Genel Başkanı olarak Türkiye'ye yönelik olduğunu düşündüğüm tehlikeleri, tehditleri topluma yansıtmak ve onları harekete geçirmek" dedi.

"Apo bağlantısı çok açık"

 CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DTP'nin PKK'yla bağlantısının kesin olduğunu arka cebinde silah olan kişilerle uzlaşma sağlanamayacağını iddia etti.

Baykal "AB ülkeleri Leyla Zana'ya (Siz genç bir hanımsınız PKK'yı inkar edin, mücadelenizi siyasi yolla yapın size destek olalım) dedi. inkar edemedi. DTP bu seçime parti olarak girmeye cesaret edemedi çünkü geçen seçimden fazla oy kaybedeceğini anladı. Halkımız oradaki gerçeği gördü. Orada PKK'ya halk desteği kalmadı." dedi.

Başbakan güvenilirliğini kaybetti

Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulunan Baykal, "Ben teröre önlem al diyorum o bana (Kardeşim Türkiye'de terör bitti de mi Kuzey Irak'a bakalım) diyor. Ben kendisini eleştirdikçe o bana çirkin yakıştırmalar yapıyor. Gel televizyonda tartışalım diyorum o bana meydanlardan hakaret ediyor. Ben çiftçiye ÖTV'siz mazot vereceğim diyorum o olmaz verilmez. Peki kendi oğlunun gemisine pardon gemiciğine, özel hava yolu şirketlerine neden ÖTV'siz mazot veriyorsunuz.

Kandili kutladı

Baykal, kendisine soru soran gazeteciler ve izleyicilerin Regaip Kandilini kutlarken "Allah aşkına söyleyin bir siyasetçinin oğluna gemi alması yakışıyor mu?" dedi.

Başbakan açığımı aradı

Başbakan anlaşılıyor ki hakkımda bir hayli araştırma yapmış. Hiç bir şey bulamayınca 1944'te karneyle ekmek verdiğimizi iddia etti. O Dönemde İngiltere'de bile ekmek karneyle veriliyordu. Benim Enerji Bakanlığı yaptığım dönemi diline dolamış. O dönemde tüm dünyada petroml krizi vardı. Tutturmuş eşimin mal varlığını açıklamıyormuşum. Ben eşimin mal varlığını kaç kez açıkladım. Ailesinden miras yoluyla kalan mülkleri zaten açıkladım. ben hayatım boyunca mal mülk peşinde koşmadım. Asıl kendisi hakkında bir sürü iddia var. Bir işadamı 1 Milyar doları olduğunu söyledi yanıt veremedi yuttu. Biri benim hakkımda bir iddiada bulunsa mahkemeye veririm!