BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu akşamki belgeseli kaçırmayın

İnternethaber yazarı Nazım Alpman'ın hazırlayıp sunduğu 'Yakın Tarih' belgesel dizisinin bu bölümü 28 Şubat'ı masaya yatırıyor....

Abone ol

İnternethaber.com yazarı Nazım Alpman'ın hazırlayıp sunduğu "Yakın Tarih" belgesel dizisinin "28 Şubat: Yüzyılın Son Darbesi" adıyla izleyeceğimiz bu bölününde; 28 Şubat süreci, postmodern darbenin birinci tanıkları ve dönemin kahramanları eşliğinde ekrana geliyor.

Güçlü generaller, manipüle edilmiş büyük gazete yöneticileri, kurban haline getirilen köşe yazarları, kurşunlanan insan hakları yöneticileri, Sürekli Aydınlık için 1 Dakika Karanlık eylemlerinin düzenleyicileri, yakın tarihin sayfalarını yeniden açıyor.

28 Şubat'ın en ağır faturasını ödeyen, dönemin İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal uğradığı suikasti, "Kapıdan içeri girdikleri anda dondum, göz göze geldiğimizde içimden bu adamlar benim katillerim dedim!" sözleriyle anlatıyor. Askerlerin, işten atılması yönünde haber gönderdikleri Umur Talu ise 28 Şubat dönemindeki gizli kalmış bilgileri, "Aydın Doğan'ı üç kere Genelkurmay'a çağırdılar, benim atılmam için." şeklinde açıklıyor.

Nazım Alpman'ın hazırlayıp sunduğu "Yakın Tarih" belgeseli bu akşam İz TV'de saat 22.55'de ekranlara geliyor...