BIST 10.107
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.425,00
HABER /  GÜNCEL

Sabahzedeler kararlı

2002 yılında tazminatlarını almadan işlerine son verilen Sabah çalışanları hukuk mücadelesini sürdürüyor. Sabahzedeler dertlerini Ankara'ya yansıtmaya kararlı.

Abone ol

Üç sene önce yasal tazminatlarını almadan işlerine son verilen Sabah çalışanları hukuk mücadelesini Ankara'ya taşımaya kararlı. Bir grup gazeteci ve 12 idari personel adına Özgül Hukuk Bürosu tarafından noter kanalıyla hem Devlet Bakanlığı hem de Başbakanlık'a ihtarname gönderildi.

2002 yılında yasal tazminatlarını almadan işten çıkarılan Sabah çalışanları mücadelesini hukuki yoldan sürdürüyor. Ellerinde "yasal ve maddi" haklarının iadesine ait mahkeme kararı olduğu halde hala paralarını alamayan mağdurlar bugün noter aracılığı ile ihtarname gönderdi.

TSMF'nin Sabah'ın kiracısı durumundaki Merkez Grubu ile anlaşmak üzere olduğu haberlerinin çıkması üzerine kendilerinin de taraf olduğunu hatırlatan eski Sabah'çılar devir işlemi öncesi mahkeme kararı ile kazanılan yasal haklar ve maddi tazminatın kendilerine faizi ile ödenmesini istedi. İhtarname'nin bir nüshası Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ve Başbakanlık müşaviri Ömer Dinçer'e de gönderildi. Bu ihtarname geçtiğimiz günlerde TSMF'ye de gönderilmişti. 

Kaynak: www.medyatava.net