BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  DÜNYA

Brüksel'de kanlı referandum kavgası

Belçika'da referandum için oy kullanmaya gelen üç kişi Brüksel'deki Başkonsolosluk binasında kavga etti.

Abone ol

Brüksel'de yeni anayasa referandumu için oy kullanmaya gelenler arasında kavga çıktı. Olayda dört kişinin yaralandığı belirtilirken, konsolosluk etrafındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Yerel saatle dün 17.00 civarında meydana gelen olayda Mehmet Kargılı yumruk ve tekme, Sultan Uğraş, Mahmut Yaşar ve Hasan Acar adlı kişiler ise aldıkları bıçak darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandılar. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Brüksel Başkonsolosluğu’nun bulunduğu bölgeden sorumlu Başkent Brüksel-Ixelles polis birimleri olayın referandumda ‘evet’i destekleyen seçmenlerle ‘hayır’ı destekleyenler arasında yaşandığı bilgisini verdi. 

Yaşanan gelişmeler sonrasında Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay siyasi parti temsilcileriyle görüştü. Olaya ilişkin yapılan resmi açıklamada, AK Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcilerinin gelişmelerden büyük üzüntü duyduğu ve yaralı vatandaşlara acil şifalar dilediği belirtildi. Yaralıların her birinin hastanede ziyaret edilmesi yönünde de ortak karar alındı.Olayın duyulmasının ardından Brüksel Başkonsolosluğu’na yakın bir noktada Kürt kökenli gruplar polis kontrolü altında protesto eylemi düzenledi.