BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  EKONOMİ

Halkbank'tan KAP'a gözaltı açıklaması

Halkbank, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili oldukça ilginç bir detay ortaya çıktı. Halkbank'ın ABD'deki soruşturmada ortaya atılan iddialarla ilgisi olmadığı belirtilirken Atilla'nın 2014-2017 yılları arasında bu ülkeye 7 kez giriş yaptığı kaydedildi.

Halkbank'tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, bankanın tüm iş ve işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemede tam bir şekilde uyduğu, paydaşlarının ve mevduat sahiplerinin haklarının korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla

"TÜM DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ ŞEFFAF VE İZLENEBİLİR DURUMDA"

Açıklamada, 17-25 Aralık sonrası ABD'de başlatılan soruşturmada bankayla ilgili ortaya atılan iddialar yalanlanırken, yapılan tüm dış ticaret işlemleri ve para transferleri açık, şeffaf ve sistem üzerinde ilgili otoritelerce izlenebilir ve bağımsız denetim kuruluşlarınca düzenli olarak denetlenebilir durumda olduğu belirtildi. 

"YAPILANLAR HAİN SALDIRININ BİR PARÇASIDIR"

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın gözaltına alınma gerekçesi olarak öne sürülen 17-25 Aralık 2013 tarihinde ortaya atılan iddialarla ilgili Halkbankası'nın hiçbir ilgisi olmadığı belirtilen açıklamada, gözaltı kararının FETÖ'nün terör örgütünün Türkiye'ye yönelik başlattığı saldırıların ekonomik/ finansal halkası olduğu ifade edildi. Açıklamada, Atilla'nın 2013 tarihinden sonra bu ülkeye 7 kez giriş yaptığı belirtilirken, son ziyaretinde gözaltına alınması ve sonrasında tutuklanmasının da oldukça manidar bir adım olduğu kaydedildi.