BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Brüksel’de Esad karşıtları kimyasal silahları protesto etti

Kimyasal silah kullanımı iddiaları sonrası Brüksel’deki AB Konseyi ve Komisyonu önünde toplanan Suriyeli muhalifler, protesto gösterisinde b...

Abone ol

Kimyasal silah kullanımı iddiaları sonrası Brüksel’deki AB Konseyi ve Komisyonu önünde toplanan Suriyeli muhalifler, protesto gösterisinde bulundu.
Suriye’de yaşanan kimyasal saldırıyı protesto etmek üzere Brüksel’de AB Konseyi ve Komisyonu önünde toplanan rejim karşıtları slogan atmadan sessizce olup bitenlere isyan ettiler. AB’yi eleştiren pankartlar da taşıyan göstericiler küçük çocukların ve kimyasal saldırı nedeniyle yaşamını yitiren bebeklerin fotoğraflarını taşıdıkları fotoğraflarla batıya daha fazla baskı için çağrıda bulundular. İHA’ya konuşan sivil toplum örgütü üyesi Muhammed Mübarek AB’ye seslerini duyurmak için geldiklerini belirterek, “Bugün Suriye’de yaşananlar karşısında sessiz kalan AB’ye sesimizi duyurmak için buradayız. Onların sessizliği bizim Suriye’de çocuklarımızın ölümüne yol açıyor. Onlara harekete geçmeleri ve Suriye halkı ile birlikte durmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bu aslında özgürlük adına basit bir istek" dedi. Askeri harekatı Suriyelilerin destekleyip desteklemediğini konusunda da açıklamalarda bulunan Mübarek, aslında Suriyelilerin askeri operasyonlara gönüllü olmadıklarını ancak başka çare de kalmadığını ifade ederek BM, AB ve tüm dünyanın Suriye halkına başta insani olmak üzere yardım etmesi gerektiğini ve bu katliamların durdurulması için adımlar atılmasının şart olduğunu belirtti. Kendi ailesi ve yakınlarından da kimyasal silah nedeniyle kayıplar yaşadığını anlatan Mübarek ayrıca, ”Benim ailem ve yakın çevrem Suriye’nin güneyinde Zamalka isimli yerde yaşıyor. Burası saldırılardan nasibini aldı ve beş yüzün üzerinde ölüyle toplamda binin üzerinde insan kimyasal sarin gazlarından etkilendi. Gerçekte tam rakamı onlar da bilmiyorlar çünkü ev ev dolaşıp kapıları açtıklarında içeride tamamı ölmüş aileler bulmaya devam ediyorlar" dedi.
(İHA)