BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Brüksel saldırganı sabıkalı çıktı!

Brüksel'de bir Tren İstasyonu'nda dün akşam meydana gelen patlamada güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın sabıkası olduğu bildirildi.

Abone ol

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir Tren İstasyonu'nda dün akşam meydana gelen patlamada, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın cinsel istismar suçuna ilişkin sabıkası bulunduğu ve polis tarafından bilindiği kaydedildi.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, saldırganın kimliğinin belirlendiğini ancak soruşturmayı olumsuz etkilememek için adının şimdilik açıklanmayacağını belirtti.

SALDIRGAN 37 YAŞINDA 

Saldırganın 37 yaşında bir erkek olduğu ve Brüksel'in Molenbeek bölgesinde ikamet ettiği iddia ediliyor.

Olayın gerçekleştiği, gece güvenlik kordonuna alınan Brüksel Merkez Tren İstasyonu sabah halkın kullanımına tekrar açıldı.

Dün Brüksel Merkez Tren İstasyonu'nda üstünde patlayıcı olduğundan şüphelenilen bir kişinin etkisiz hale getirilmesinin ardından Belçika Federal Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıklamıştı. Sypt, saldırganın öldüğünü, bu kişi dışında yaralanan ya da hayatını kaybeden bulunmadığını kaydetmişti.