BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.388,77
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Brown yazdı, ziyaretçi rekoru kırdı

İstanbul’un tarihî mekânlarından biri olan Basilika Sarnıcı yani Yerebatan Sarnıcı en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

Abone ol

İstanbul’un tarihî mekânlarından biri olan Yerebatan Sarnıcı Geçtiğimiz ay 240 bin kişi tarafından ziyaret edilerek bir rekora imza attı.

Nedeni ise dünyaca ünlü yazar Dan Brown’ın son kitabı ‘Cehennem’de Yerebatan Sarnıcı’na yer vermesi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde sarnıcı ziyaret edenlerin sayısı ise 150 bin kişi.

Da Vinci Şifresi adlı kitabıyla dünyada satış rekoru kıran Brown, birçok tarihî mekâna eserlerinde yer veriyor. Bizans ve Osmanlı döneminde su ihtiyacının karşılanması için kullanılan sarnıç, 1985 yılında başlatılan ve 2 yıl süren çalışmalarla bugünkü durumunu almış. Sarnıcın içerisinden 50 bin ton çamur çıkartılmış. Sarnıcı ziyarete gelenler balıkların sütunlar arasında süzüldüğünü seyrederken bir yandan da sürekli olarak çalınan klasik müzik eşliğinde kahvelerini yudumlayıp tarihin derinliklerine doğru esrarengiz bir yolculuğa çıkma fırsatını yakalıyor.