BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bozkurt, Bir'e 'yazıklar olsun' dedi

Ali Atıf Bir'in eleştirdiği Yasemin Bozkurt, karşılık verdi. Bir, bu tepkiye köşesinde yer verdi. Bozkurt, Bir'e sadece "Yazıklar olsun" dedi.

Abone ol Ali Atıf Bir, yasak getirilen kadın programlarının öncüsü Yasemin Bozkurt'u eleştirmişti. Bozkurt'un cevabı gecikmedi. Bir, "Bozkurt'un "Evet hormonlu egoyum" isimli mesajını okurlarına duyurdu. Tabi sonunda kendi cevabını vermeyi de ihmal etmedi.

Yazı : Ali Atıf Bir
Kaynak :
www.hurriyetim.com.tr

Yasemin Bozkurt kendisiyle ilgili yazdığım ‘Hormonlu ego’ başlıklı yazıma karşılık bir e-mail göndermiş:

‘Yazınızı okudum. Bir haftadır konu gündemde o kadar çok yazıldı ki, ben bile şaşkınlık içindeyim. Eğer bu olay Avrupa’da veya ABD’de olsaydı, polis ‘Neden kadın sığınma evleri yok’ diye başlık atardı. Ama burası Türkiye, aydın maskesi takmış bazı yobazlar, konuşan ve konuşturan kadını sisteme karşı çıktıkları için cezalandırıyorlar. Geçtiğimiz günkü Hürriyet Gazetesi’nin 3’üncü sayfasında Doğu’da bir aşk cinayeti ile beş kişinin nasıl öldüğü yazıyor. Eğer o gençler ‘Ailelerimiz bizim evlenmemize karşı çıkıyor, bize yardım edin’ diye programa gelseydi, sonra bu beş kişi ölseydi, yine sorumlusu biz mi olacaktık? Sizin gibi birinin sansüre karşı takındığı bu inanılmaz tavır beni programımızın kaldırılmasından daha fazla ürküttü. Ben garipsediğiniz kadınlar gibi ağlamam, başımı eğmem. Sizin deyişinizle ‘Hormonlu ego’ kalırım. Ama bilirsiniz, yerinde hormon almak her zaman gereklidir. Hormonsuz toplumlar güdük kalır, gelişemez. Herkesin bana ‘Aferin yoluna devam et’ demesine gerek yok. Siz Mehmet Ali Birand’dan aferin aldınız. Benden bu tarzınızla yazıklar olsun alıyorsunuz.’

Yazdıklarından da anlayacağınız gibi Yasemin Bozkurt epeyce bir stres altında. Aklı dalgalanmaya başlamış, ne dediğini, kime saldıracağını bilemiyor. Bozkurt’un hálá kendini savunmak için sağa sola ‘anlamsızca’ saldırması çok üzücü. Kitle iletişim araçlarının bir istenen, bir de istenmeyen etkileri var. Türkiye’de ‘Kadının Sesi’ gibi kışkırtıcı bir programın sunuculuğunu yapan kişinin, iletişimin istenmeyen etkilerini bilmesi zorunlu. Yasemin Bozkurt’un sorunu, neyi bilmediğini bilmemesi. Evet, Yasemin Bozkurt neyi bilmediğini bilmiyor. Bu nedenle de çok cesaretli. Pardon hormonlu mu deseydim!