BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na sert eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek, “CHP solcu...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek, “CHP solcu bir parti değildir. Çok net söylüyorum, sadece MHP’nin solunda olan bir partidir, sağcı bir partidir. Sağdaki yeri de MHP’nin solunda olan bir partidir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Aksaray İli Tanıtım Günleri’ne katıldı. Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Brüksel temasları sırasında Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirileri ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın buna tepki göstermesine ilişkin değerlendirmede bulunarak, olayın Türkiye ve CHP adına üzücü olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin ve dünyanın gerçeklerinden kopuk bir siyaset ürettiğini savunan Bozdağ, “Bir başka husus tabi Swoboda’nın da bir demokrasi dersi verdiğini görüyorum. Bir siyaset usul ve adabına uygun ders verdiğini, işin doğrusunu görüyorum ve Avrupa’da yalan ve iftira üzerine kurgulu bir siyasetin yapılamayacağını Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı takındığı tavırla açık açık ortaya koymuştur. CHP’ye dair değerlendirmeleri de hakeza bunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU, SURİYE’DE YAŞANANLARA GÖZÜNÜ VE KULAKLARINI KAPATTI”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun iftira ve yalan üzerine bir siyaset kurguladığını söyleyen Bozdağ, “Kılıçdaroğlu Suriye’de yaşanan gerçeklere hem gözünü hem de kulaklarını kapatmış bir durumda. Türkiye’de yaşanan değişim ve dönüşümü Türkiye’nin Başbakanına dünyanın, Avrupa’nın ve Türk milletinin yüzde 50’den fazla destek vermek suretiyle verdiği değeri de görmeyen bir yaklaşım içinde olduğu için Sayın Swoboda da gerçekleri bir kez daha hatırlatmış. İftiraların, yalanların Avrupa’da para etmeyeceğini, yalan ve iftira üzerine politika yapılamayacağını ifade etmiş” dedi.

“TÜRKİYE’DE YALAN VE İFTİRA ÜZERİNE SİYASET YAPILAMAZ”
Swoboda’nın Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu logosu altında da böyle bir konuşmanın yapılamayacağını net bir şekilde ifade ettiğini dile getiren Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu şunu da bilmeli; Türkiye’de yalan ve iftira üzerine siyaset yapılamaz. Çünkü milletimiz bu tür siyaset yapanlara hiçbir zaman iktidar yetkisini bugüne kadar vermemiştir, bundan sonrada vermeyecektir. Esasında Avrupaların kabul ettiği siyaset tarzı anlayışıyla da Türk milletinin kabul ettiği anlayış da birdir. Bunun farkında olmayan CHP’dir” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE ADINA BÖYLE BİR ANAMUHALEFET GENEL BAŞKANINA SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ÜZÜLDÜM”
CHP’nin bir kez daha orada Türkiye’yi üzen, Türkiye’deki siyaset anlayışının seviyesinin çok aşağılarda olduğunu gösteren ve doğru olmayan bir temsil ortaya koyduğunu belirten Bozdağ, “CHP adına ve CHP’ye oy veren seçmenler adına üzüldüğüm gibi Türkiye adına da böylesi bir anamuhalefet genel başkanına sahip olduğum için üzüldüm” diye konuştu.

“CHP SÜREKLİ VATANDAŞI SUÇLUYOR”
Bir gazetecinin, “Kılıçdaroğlu’nun bir başka ifadesi daha olmuştu. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için yurt dışında solculara, Türkiye’de ise sağcılara oy veriliyor gibi bir ifade kullandı. Neler söyleyeceksiniz?” sorusuna ise Bozdağ, “CHP sürekli bunu yapıyor. Çiftçilerle konuştuğu zaman AK Parti’ye niye oy verdiniz diye çiftçileri suçluyor. Esnafla konuştuğu zaman niye oy verdiniz diye onları suçluyor, sanayiciyi suçluyor, işte Avrupa’daki vatandaşlarımızla da konuştuğu zaman AK Parti’ye niye oy verdiniz diye vatandaşımızı suçluyor. Esasında siyasi partiler vatandaştan biz niye bu oyları alamıyoruz diye kendini suçlamaları lazım. Yani CHP çiftçiden, esnaftan, sanayiciden, yurtdışındaki vatandaşlardan niye oy alamıyorum diye kendisine dönüp kendisini suçlayıp, eksikliklerini görüp, onlara göre siyasi politikalar oluşturması gerekken, bu anlayış halka tepeden bakan anlayış olduğu için vatandaş bir şeyi anlamaz, hesap kitap bilmez, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam gibi gören sakat ve hastalıklı bir anlayışa sahip olduğu için her seçim sonucunda kendi politikalarını suçlamak yerine sadece vatandaşı suçluyor” şeklinde konuştu.

“CHP SOL BİR PARTİ DEĞİLDİR, SADECE MHP’NİN SOLUNDA OLAN BİR PARTİDİR”
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla ilgili sert göndermede bulunan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:
“Brüksel’de bunu bir kez daha gördük. Siz burada sol partilere oy veriyorsunuz Türkiye’de sağ partiler oy veriyorsunuz diyorlar. Halbuki CHP’nin sol bir parti olduğunu söylemek milletin hakkıyla alay etmektir. CHP, MHP’nin solunda bir partidir. Ancak kesinlikle solda olan bir parti değildir. Çünkü, sol siyaseti savunanlar ırkçı argümanlarla demokrasiden uzak yaklaşımlarla bir takım marjinal gruplarla birlikte siyaset üretmez. Toplumun geneline yönelik üretir. Avrupa’nın siyaseti, Avrupa’daki sol anlayışlar neler yapıyor onlara bakabilir. Şimdi CHP diyor ki biz soluz, o zaman sosyalist grubu başkanı diyor ki sen AP sosyalist grubu logosunun altında böyle bir konuşmayı yapamazsın. Türkiye’nin Başbakanını eli kanlı diktatörle kıyaslayamazsın, ben sana buna izin vermem diyor. Avrupa’nın solcuları bunu söylüyor ama Türkiye’nin solcusu olduğun söyleyen Kılıçdaroğlu, eli kanlı bir diktatöre sahip çıkarak Türkiye’nin Başbakanı Esad’la eş değer gören hastalıklı bir anlayışı söylemeye devam ediyor. Yani kim solcu, yani Avrupa Parlamentosu Sosyalist grubu kendi logosu altında konuşturmam ben böyle dediği CHP mi solcu. ‘Esad, eli kanlı diktatördür’ diyen AB sosyalist grubu mu solcu, yoksa Türkiye Esad’a karşı şunu yapıyor bunu yapıyor diyen Türkiye hükümetini eleştiren CHP mi solcu. CHP solcu bir parti değil. Çok net söylüyorum, sadece MHP’nin solunda olan bir partidir. Sağcı bir partidir. Sağdaki yeri de MHP’nin solunda olan bir partidir. Türkiye’de sosyal adaleti de, sosyal demokrasiyi de uygulamalarıyla hayata geçiren AK Parti’dir.”

“İHMALİN OLUP OLMADIĞI İNCELEMELERDEN SONRA BELLİ OLACAKTIR”
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırılarla ilgili olarak ise Bozdağ, “Reyhanlı’da meydana gelen hadiseyle ilgili devletin bütün kurumları ayaktadır. Hadisenin öncesinde de bu hadiseye ilişkin istihbarat bilgileri alınmış, gerekli değerlendirmeler yapılmış, gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bunda herhangi bir şüphe yoktur. Buna rağmen olayla ilgili diye bir takım eksiklikler olabilir mi diye vatandaşımızın aklında, herkesin aklında sorular olabilir. Bu soruları araştırmak ve gerçeği ortaya koymak elbette öncelikle yargının görevidir. Olayla ilgili adli yargı, bir soruşturma başlatılmış durumda ve devam ediyor. Ayrıca Sayın Başkanımız da Başbakanlık Teftiş Kurulu’na konunun incelenmesine ilişkin bir talimat verdi. Onlarında incelemesi devam ediyor. Bu incelemelerden sonra var mı bir şey ondan sonra görebileceğiz. Şuan eldeki bulgulara göre böyle bir ihmali söylemek gözükmüyor. Ama incelemelerden sonra daha net konuşma imkanımız olacaktır” diye konuştu.
(İHA)