BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Bozdağ saldırının detaylarını anlattı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’nin ek binasına düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin, ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’nin ek binasına düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin, "Bugüne kadar görevlilerimizi veya elçiliğimizi hedef alan doğrudan bir saldırı olmamıştı, bu ilk defa oluyor. Daha önce Kızılay’da çalışanların yaralandığı birtakım patlamalar oldu ama onlar Türk Kızılayı’nı hedef alan bir saldırı değildi" dedi.
Somali’de yaralanan polis memurlarını Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şu anda Somali’de açlıktan, tedavisizlikten veya susuzluktan hayatını kaybeden insan olmadığını belirten Bozdağ, "İnsanlar yeniden canlanmış, umutlanmıştır. Tabii bundan fevkalade rahatsız olanlar da var, çünkü Somali 20 yıldır bir iç savaş içerisinde. Kardeş kardeşi öldürüyor ve orada büyük bir çatışma ortamı var. Çatışma ortamından beslenenler de var" dedi.
Bundan epey bir zaman önce Şebab terör örgütünün El-Kaide’ye katılma kararı aldığını hatırlatan Bozdağ, Şebab terör örgütünün El-Kaide’yle irtibatlı bir terör örgütü olduğunu ifade etti. Bozdağ, "Bugüne kadar bizim görevlilerimizi veya elçiliğimizi hedef alan doğrudan bir saldırı olmamıştı. Bu ilk defa oluyor. Daha önce Kızılay’da çalışanların yaralandığı birtakım patlamalar oldu ama onlar bizim Türk Kızılayı’nı hedef alan bir saldırı değildi" şeklinde konuştu.
(İHA)