BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Böyle proje dostlar başına

Projeye yatırım yapanlar, proje daha bitmeden yüzde 66 kazanıyor. İşte kazandıran detaylar

Abone ol

Halkalı bölgesindeki markalı projeler bölgenin değerini artırdı. 18 ayda tamamlanan 2 bin 300 konutluk Avrupa Konutları Atakent 3 projesinde 2 bin 400 TL’den satışa çıkan konutların metrekaresi teslimde 4 bin TL’ye ulaştı. İlk alanlar yüzde 66 kazandı.

Avrupa Konutları markasıyla konut projeleri geliştiren Artaş İnşaat, 2 bin 300 konutluk Atakent 3 projesini 18 ayda tamamladı. Metrekaresi 2 bin 400 TL'den satışa çıkan konutların metrekare fiyatı inşaatın teslimat ile birlikte 4 bin TL'ye kadar ulaştı. 

YAŞAM BAŞLIYOR

1 Temmuz itibariyle yaşamın başlayacağı projede geçtiğimiz akşam komşularla tanışma kokteyli düzenlendi. 3 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen kokteyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi Genel Müdürü Hüseyin Karaca ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay katıldı.

"DÖNÜŞÜMDE BÖYLE PROJELER ARTMALI"

Halkalı'da Avrupa Konutları Atakent 1 ve Atakent 2'nin ardından Atakent 3'ü de tamamladıklarını söyleyen Çetinsaya, erken teslimat geleneğini bu projede de bozmadıklarını söyleyerek 40 ay olarak planlanan inşaat süresini 18 ayda tamamlandıklarını açıkladı. Emlak Konut GYO ile yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen teslim tarihi Temmuz 2014 olan projenin, daire sahipleriyle yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi'nde taahhüt edilen teslim tarihi ise 31 Aralık 2012 olarak yer alıyordu. Avrupa Konutları fiili teslim için belirlediği hedef tarihi, altı ay öne çekerek Temmuz 2012'ye çekti.

Çetinsaya, TOKİ ve Emlak Konut GYO ile birlikte Halkalı bölgesinde inşa ettikleri konutlarda bölgenin değer kazanmasında da rol oynadıklarını açıkladı. İçinde bir hastane ve okulun da yer alacağı projede ilköğretim okulunun ağustos ayında bitirilerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır olacağı bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Süleyman Bey, her zaman olduğu gibi yine sözünde durdu ve daire sahiplerini evleriyle altı ay erken buluşturdu. Tüm Türkiye'de başlattığımız dönüşüm hareketinde, böyle projelerin sayısını artırmalıyız" dedi.

YÜZDE 80'İ SATILDI

2 bin 300 konut ve özel hastaneden oluşan Atakent 3 projesi, 193 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirildi. Projenin 162 bin metrekarelik kısmı peyzaja ayrıldı. Bahçe, gölet ve şelalerin yer aldığı projenin ortasında ev sahiplerinin buluşma noktası olması hedeflenen ve Sultan II. Abdülhamit döneminde Kayseri'de inşa edilen tarihi Kayseri Saat Kulesi'nin benzeri de inşa edildi. Projedeki konutların yüzde 80'inin satışı tamamlandı.