BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.508,32
HABER /  MEDYA

Böyle ordu düşman başına demek lazım!

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'den Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sert eleştiri...

Abone ol

Albay Dursun Çiçek'in İnternet Andıcı davasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a yönelik söylediği iddia edilen sözleri bugünkü köşesine taşıyan Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, TSK'yı ağır sözlerle eleştirdi.

TSK'yı hükümet aleyhinde kara propaganda yapmakla suçlayan Türköne,"Böyle ordu düşman başına" demekten de geri durmadı.

İşte Türköne'nin TSK'yı kızdıracak, eleştiri dolu yazısından bir bölüm:

... Dursun Çiçek'in 'internet andıcı' hakkında, gönüllü olarak verdiği ifade davayı farklı bir alana taşıdı.

Elektronik posta ile yapılan ihbar, Çiçek tarafından da doğrulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu olan bir albay, etkileyici bir mantıkla suçu kendi üzerine yıkmaya çalışan komutanları açığa düşürüyor. Emri veren komutanlar suçu emri yerine getirenlerin üzerine yıkıyor. Suç niteliği taşıyan faaliyetlerin emirlerin dışına çıkılarak yapıldığını öne sürüyorlar. Dursun Çiçek de 'internet andıcı' için kendisine emir veren komutanları tek tek sayıyor ve soruyor:

'Madem suç işlediklerimizi düşünüyorlar, o zaman neden soruşturma açmamışlar?'

Skandalın birçok boyutu var. Asker, siyaset üzerinde kurduğu vesayeti sürdürmek için hükümete karşı iftira, yalan haber ve karalama türü metinler üretip bu internet sitelerinden yayıyor. Bu internet sitelerinde yayımlanan metinlerden hiçbiri normal değil. Bir ülkenin ordusu, o ülkenin hükümetini yıpratma, itibarını sarsma ve iş yapamaz hale getirme amacıyla sistematik propaganda yapıyor. Skandal tarafını vurgulamak için tekrarlayalım: Bir başka ülkenin hükümeti hakkında değil, kendi hükümeti hakkında yapıyor bunu. Düşmana ihtiyacınız yok. Kendi ordunuz bu devletin hükümetine karşı propaganda savaşı yürütüyor. 'Böyle ordu düşman başına' demek lâzım.