BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,32
HABER /  DÜNYA

Böyle berber görülmedi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, bir erkek kuaförü, 300’den fazla müşterisini kişiye özel hijyenik malzemelerle tıraş ediyor. <br/>Uzun zama...

Abone ol

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, bir erkek kuaförü, 300’den fazla müşterisini kişiye özel hijyenik malzemelerle tıraş ediyor.
Uzun zamandır erkek kuaförlüğü yapan Metin Koyuncu, ilçenin Ulugaraj Caddesi’ndeki iş yerinde görülmemiş bir sistem uyguluyor. Koyuncu, yıllardır planladığı hijyenik çalışma projesini hayata geçirdi. Müşterilerinde kullandığı havlu, örtü, tarak, makas ve benzeri araç ve gereçlerden diğer müşterilere hastalık geçmemesi için tedbir alan Koyuncu, bu riski sıfıra indirmeyi başardı. Yakında tehlikeli meslekler arasına katılan ve doktor gözetiminde tutulması yönünde hükümetin çalışmaları olduğu bilinen kuaförlere örnek olacak projeye imza atan Metin Koyuncu’nun kısa zamanda elit bir müşteri potansiyeli oluştu.
Erkek kuaförüne gelen müşteriler, istedikleri takdirde projeye dahil olabiliyor. Bir kereye mahsus malzeme alımı için cüzi bir para ödeyen müşterilere numara veriliyor ve bilgisayarda bilgileri kayıt altında tutuluyor. Müşterinin tıraşında kullanılacak araç ve gereçler, verilen numaralı dolapta bir dahaki gelişine kadar hijyenik olarak muhafaza ediliyor ve yalnızca kendisinin tıraşında kullanılıyor. Temizlik ve sağlığı ön planda tutmak için hayata geçirdiği uygulamayı daha da geliştirmek için uğraşan Koyuncu, bu uygulama sayesinde müşteri sayısını ve kalitesini artırdı. Metin Erkek Kuaförü’ne Havran ilçesinden geldiğini söyleyen numaralı bir müşteri de, huzur içinde tıraş olduğunu söyledi.
(İHA)