BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Böyle baba olmaz olsun

Adana'da oğluna uyuşturucu sattırdığı ileri sürülen 46 yaşındaki Mustafa D., birer içimlik 638 paket esrarla yakalandı

Abone ol

Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Mustafa D.'nin Mersin'den uyuşturucu getirip oğlu 17 yaşındaki A.D.'ye sattırdığı bilgisini aldı.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, şüphelinin evine baskın düzenledi. Şüphelinin evinde arama yapan ekipler, ilköğretim okulu 'Fen Bilimleri' ders kitabının sayfalarına rulolanmış halde 638 paket esrar ele geçirdi.

Mustafa D. ile kurye olarak kullandığı oğlu A.D. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçunu itiraf eden Mustafa D. çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken, oğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KONYA'DAN NORVEÇ'E ÇOCUK GELİN HATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bölgede yaygın olarak yaşanan bu duruma dur demek için birçok kurum harekete geçti.

Konya'nın Kulu, Cihanbeyli, Sarayönü, Beyşehir, Derebucak gibi ilçeleri yıllardır başta Norveç olmak üzere, Almanya, Avusturya gibi ülkelere göç veriyor. İlçelerde kalanlar sadece yaşlılar, Norveç'ten emekli olup geri dönenler ve çocuklar.

Dost Eli Derneği, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kulu ve Beyşehir İlçe Belediyeleri, İl Müftülüğü ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu 'Erken yaşta ve zorla yapılan evliliklerin toplum ve aile üzerindeki etkileri' isimli bir proje başlattı. Radikal'in haberine göre; proje kapsamında yaklaşık 2 bin 870 öğrenci ve ebeveynleri olmak üzere 4 bin kişiye eğitim verildi.

NORVEÇ'E GİDECEKLER DİYE OKUMUYORLAR

Proje yürütücülerinden Selçuk Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi Eğitim Birimi Öğretim Görevlisi Psikolojik Danışman Dr.S. Barbaros Yalçın, ilçede erken yaşta evliliğin kanıksandığını anlattı: "Bu durum o kadar yaygın bir şeklide yıllardır yaşanıyor ki, ilçelerdeki okullarda eğitim gören 13 ilA 17 yaş arasındaki kız öğrenciler, nasıl olsa evlenip Norveç'e gideceklerini bildiği için ders çalışmıyor, okulla bile ilgilenemiyorlar. Çalışma sırasında okulda görüştüğümüz 14 yaşındaki kız öğrenci ağlayarak 'Bana anlattıklarınızı anne ve babama da anlatır mısınız. Çünkü hafta sonu beni istemeye gelecekler. Ben ülkemde kalmak, okumak istiyorum' dedi.

Projenin diğer sorumlularından Konya Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Zekeriya Mızırak da "Amaç problemi çözmek için topluca bir adım atmak. Ailelerde çocuğun evlenip Avrupa'ya gitmesini 'yırtmak' olarak algılıyor. Ama artık durum böyle değil. Avrupa ekonomik bunalımda, işsizlik her geçen gün artıyor. Tüm bunları ailelere tek tek anlatıyoruz. Her şeyin başı eğitim, okul okul, kapı kapı dolaşarak gerektiğinde köylere din adamı götürerek, evlilik kavramını, eğitiminin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz" diye konuştu.

O CİNAYETTEN SONRA HERKES DİKEN ÜSTÜNDE

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

 

Güler Kurt ile gelini Hatice'nin öldürüldüğü Derince'de korku ve endişe hâkim... Ailenin yaşadığı mahallenin sakinleri, cinayetle artan hırsızlık olayları arasında bağ kuruyor. Bir de olaydan bir gece önce lacivert bir otomobille gelen iki kişinin o eve baktığı iddiası var

Düzcelilerin yoğun olarak yaşadığı Derince'nin İbni Sina Mahallesi'nde önceki gün yaşanan vahşetin tedirginliği hâlâ sürüyor. Aynı evde oturan Güler Kurt ile gelini Hatice Kurt'un boğazları kesilerek öldürülmesi, semtte bir süredir artan hırsızlık olaylarının üzerine tuz biber ekmiş. Herkes, fail veya faillerin bir süredir mahalleye dadanan hırsızlar olduğunu düşüncesinde. Kapıları açık evdeki tüm eşyaların dağıtılmış halde olması da bu düşünceyi destekliyor. Ancak cinayetlerin işlendiği 3 katlı binanın giriş katındaki evin kapısı zorlanmamış. Evden çalınan herhangi bir şey de yok.

Düzce'nin Yığılca ilçesinden 45 yıl önce Derince'ye göç eden Kurt ailesinin komşusu Hülya Ulutaş'ın "Evde yaşlı anne babam var. Dünden beri bakkala giderken bile üzerlerine kapıyı kilitliyorum. Zaten pek çok eve giren hırsızlar huzurumuzu kaçırmıştı. Bu vahşetin ardından kendimizi çok savunmasız hissediyoruz" sözleri yaşanan tedirginliği anlatıyor.

KAÇARAK EVLENMİŞLERDİ

Kurt ailesinin akrabası Yasin Kalaycı ise, "Mahallemizde herkes birbirini tanır. Fatih, Hatice ile kaçarak evlendi ama iki ailenin de katılımıyla şenlikli bir düğün yapıldı. Hırsızlıklar dışında mahallenin huzurunu kaçıran hiçbir olay yaşanmaz. 2 gün önce hiç görmediğimiz bir otomobilin varlığı ile rahatsız olmuştuk" diyor.
Mahallenin gençlerinden Serdar Kurt ise, "Olaydan bir gece önce lacivert renkli bir otomobilin içindeki iki kişiyi Fatih'in evine bakarken gördük. Biz dört kişiydik ve şüphelendik. Etraflarında biraz gezince uzaklaştılar. Bu olayı Fatih'e de anlatacaktım ama sabahında cinayet işlendi" iddiasında buluyor.

BABA:DÜŞMANIMIZ YOK

Cinayetin ardından oğluyla birlikte gözaltına alınıp serbest bırakılan baba Rasim Kurt, "Hiç kimseyle düşmanlığımız yok, kimseyle alacak verecek meselemiz yok. Benim ocağım yıkıldı hayat arkadaşımı ve gelinimi kaybettim. Hırsızlık için bile girseler alacaklarını alıp gitselerdi. Son günlerdeki hırsızlık olayları bizi çok tedirgin etmişti. 3 ay önce 2 hırsızı gece yarısı görmüş ve kovalamıştık. Eve nasıl zorlamadan girdiler, nasıl ailemi katlettiler bilemiyorum" dedi.
Öte yandan polisde olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor. Fail ve failleri bulmak için 3'er kişiden oluşan 5 özel ekip oluşturan polis ihbar ve ipuçlarını değerlendiriyor.
 

BURHAN ÖLDÜ, AĞABEY GÖMÜLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 Eylül 2011’den itibaren Burhan Karakaya (29) ismiyle kanser tedavisi gören hasta, önceki gün öldü. Cenazeyi teslim almak için hastanede işlem yaptıran hastanın kardeşi, TC kimlik kartını nüfus müdürlüğüne göndermek isteyen yetkililere “Burhan Karakaya benim, ölen kardeşim Kamiran Karakaya” dedi. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, olaya el koydu.

Habertürk'ün haberine göre savcılık, Kamiran Karakaya (35) olduğu iddia edilen ölen hastayı, gerçek kimliğinin DNA testiyle tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Kardeş Burhan Karakaya ise gözaltına alındı, ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

KIZ KARDEŞ YAPMIŞ

Esenyurt’ta oturan Karakaya Ailesi, olayla ilgili olarak “Biz hastaneyi dolandırmadık. Kamiran inşaatlarda çalışıyordu. Evlenmeyi planlarken amansız hastalığa yakalandı. Sosyal güvencesi de vardı. Ansızın hastalanıp hastaneye kaldırılınca, okuma yazma bilmeyen kız kardeşi, yanlışlıkla küçük kardeşi Burhan’ın TC kimliğini yanına alıp hastaneye gitmiş. Kamiran ölene kadar da hastaneye yanlış kimlikle kayıt yapıldığını fark etmedik” dedi. Ancak hastane yönetimi, SGK’nın bilinçli bir şekilde zarara uğratıldığını bildirdi. Hastanenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘GÜVENCESİ YOK’

“Burkit Lenfoma teşhisiyle hastanemizde tedavi gören hastanın SGK’sı yok. Sistemde de görünmüyor. Hasta yakınları, hastadaki bu fiziki değişikliği kendi menfaatleri doğrultusunda kullanarak, hastayı kendi kimlik bilgisiyle değil, kardeşinin kimlik bilgisiyle hastanemize yatırmıştır. Hasta defalarca dahiliye ve hematoloji servisine gelmiş, her defasında da aynı kimlikle kaydını yaptırmış. Hastanede yatarak tedavi gördüğü süre boyunca da doktorlar ve hemşireler hastaya ‘Burhan’ ismiyle hitap etmiş, ancak ne hasta ne de hasta yakını tepki göstermemiştir.”

DOĞRU BİLGİ VERİLSE ÜCRET ALINMAYACAKTI

Sosyal güvencesi olmayan hastanın tedavisi için yanlış beyanda bulunarak SGK’nın zarara uğratıldığını belirten hastanenin açıklamasında şöyle denildi: “Hasta, acil serviste doğru beyanda bulunsaydı, acile geldiği için zaten ücret talep edilmeyecek, daha sonraki işlemler için de, işsiz ve yoksul olması halinde devreye kaymakamlık girecek, hasta yakınlarından ücret talep edilmeyecekti.”

SEVGİLİLERİN SAHİL KEYFİ DENİZDE BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kumkapı'da içinde biri kadın iki kişinin bulunduğu araç bilinmeyen bir sebeple hareket etmeye başladı. Yaklaşık 5 metre ilerleyen araç denize düştü.

*Denize düşen araç içerisindeki iki kişi aracın pencerelerinden dışarı çıkmayı başarırken, sahil kenarında bulunan bazı vatandaşlar denize atlayarak iki sevgiliyi denizden çıkarttı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Fatih Kumkapı sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Ahmet Korkmaz ve sevgilisi Tuğba Demirağaç sahilde park halindeki otomobilde oturuyorlardı.

Sık sık sahile geldikleri öğrenilen ikilinin içinde bulunduğu araç henüz bilinmeyen bir sebeple hareket etmeye başladı. Yaklaşık 5 metre kayan araç denize düştü. Korkmaz ve Demirağaç kendi aracın pencerelerinden çıkmayı başarırlarken, sahil kenarında bulunan bazı vatandaşlar denize atlayarak iki sevgiliyi denizden çıkarttı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri ambulans içerisinde yapılan yaralılar, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Samatya Polikliniği Acil Servisi'ne kaldırıldı.

"SÜREKLİ SAHİLDE ÇAY İÇMEYE GELİYORLARDI."

Sahil kenarında park eden araçlara çay, kahve servisi yapan Gökhan Saydam isimli garson ise, denize düşen otomobildeki Ahmet Korkmaz ve Tuğba Demirağaç'ın sık sık geldiğini belirterek, "Denize düşen araçtaki kişiler sürekli sahilde çay içmeye geliyorlardı. Bugün ise hiç çay içmediler. Araç büyük bir gürültü ile denize düştü. Otomobilin camından kendi imkanlarıyla çıktıktan sonra çırpınmaya başladılar. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar denize atlayarak çırpınan iki sevgiliyi denizden çıkarttı. Alkol alıp almadıklarını ise bilmiyorum" dedi. Öte yandan, iki sevgilinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OTOMOBİL SABAH ÇIKARTILACAK

Denize düşen aracın yerinin belirlenmesi için, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisleri su yüzeyinden genel bir arama çalışması yaptı. Otomobilin sudan çıkartılma işlemlerinin sabah saatlerinde yapılacağı belirtildi.

FIKRA GİBİ CİNCİ HOCA OLAYI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Antalya'da evli 41 yaşındaki M.E.'nin, eski erkek arkadaşından kurtulmak için para karşılığı yardım istediği 'cinci hoca' 44 yaşındaki İsmail A., gönderdiği 3 kişiye eski sevgili Soner B.'yi dövdürüp otomobilini kurşunlattı. M.E.'yi arayıp "Kendisine gereken dersi verdim. Cinlerimi gönderdim, ona cezasını verdiler" diyen İsmail A. ile 3 saldırgan tutuklandı.

Muratpaşa İlçesi Dutlubahçe Mahallesi'nde oturan M.E., iddiaya göre, kendisiyle tekrar birlikte olmak isteyen ve sürekli arayıp rahatsız eden eski erkek arkadaşı Soner B.'den kurtulmak için 'cinci hoca' İsmail A.'dan para karşılığı yardım istedi. İsmail A., kadına, "Bana onun bilgilerini ver. Ben bir hafta boyunca onun için okuyacağım, sonra bir daha sana yaklaşamayacak" dedi. M.E.'nin, Soner B.'nin her gün evinin önünde otomobil içerisinde beklediğini söylemesi üzerine İsmail A., yardımcısı 34 yaşındaki Ali K.'ya adresi ve otomobilin plakasını vererek, "Bu adam yengene musallat olmuş. Yanına bir iki arkadaşını alıp dövün" dedi. Ali K. da arkadaşları 29 yaşındaki Mehmet I. ve 23 yaşındaki Gökhan Y.'yi yanına alarak Dutlubahçe Mahallesi'ne gitti. Otomobildeki Soner B.'yi dövüp aracı kurşunlayan 3 kişi daha sonra kaçtı. Gece yarısı silah sesleri ve kavga gürültülerini duyan M.E.'yi olaydan sonra arayan İsmail A., "Kendisine gereken dersi verdim. Cinlerimi gönderdim, ona cezasını verdiler" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Soner B.'nin ifadesi doğrultusunda başlattığı araştırmada kısa sürede eski sevgili M.E.'ye ulaştı. M.E. polislere verdiği bilgide, Soner B.'yi dövenlerin insan olmadığını, onların kendisinden kurtulmak için gittiği İsmail A.'nın cinleri olduğunu söyledi. Polis önce İsmail A. ve yardımcısı Ali K.'yı ardından da Mehmet I. ve Gökhan Y.'yi gözaltına aldı. Saldırganlar polise verdikleri ifadede, olayın ardından M.E.'den para aldıklarını söyledi. Ancak paranın miktarını belirtilmedi.

Sorgularının ardından 'yaralama', 'darp', 'tehdit', 'otoda ızrar' ve 'kurşunlama' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

FACEBOOK'A YAZDI VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ayşe Dilara Şahin, odasında siyanür içerek yaşamına son verdi.

Olay, 15 Şubat'ta saat 16.45 sularında Fakıuşağı Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesi tarafından odasında baygın halde bulunan Ayşe Dilara Şahin, çağrılan ambulans ile Osmaniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Odasında yapılan incelemede sodyum siyanür içtiği belirlenen Ayşe Dilara Şahin, bugün sabah karşı yaşam savaşını kaybetti. Genç kızın cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

'ÖLDÜÜÜÜ' YAZMIŞ

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, genç kızın intihar ederken kullandığı siyanürü bir kuyumcudan deney yapmak için aldığı ileri sürüldü. Derslerinde başarılı olduğu ve arkadaşları arasında çok sevildiği belirtilen Ayşe Dilara Şahin'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına son olarak "Öldüüüü...." diye yazdığı, ayrıca kendisinin okuduğu, "Hep söz verirler sonra giderler. Ne yaptığının farkına varmadan, elveda demeden çeker giderler." sözleriyle başlayan şiiri paylaştığı öğrenildi.