BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  POLİTİKA

Boyanacak parmak çok

Soru da tuhaf cevap da. Gazeteci sordu YSK başkanı yanıtladı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, YSK Başkanlığı binasında 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimi işlemleri ve sonuçlarıyla Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum takvimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

PARMAK BOYALARI ÇIKMAZSA?

Aydın, bir gazetecinin, genel seçimde kullanılan parmak boyalarının 21 Ekimde yapılacak referanduma kadar çıkmaması durumunda ne yapılacağı sorusunu, ''Benim parmağımdaki boya çıktı. O zamana kadar çıkar diye düşünüyorum. Çıkmazsa başka parmağı boyarız'' diye yanıtladı. Aydın, 11. cumhurbaşkanı seçiminin TBMM'de yapılması halinde cumhurbaşkanını halkın seçmesini de içeren Anayasa değişikliğinin referanduma götürülüp götürülmeyeceği yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, ''Bizim görevimiz cumhurbaşkanı seçimini yapmak değil, referandum yapmak'' dedi.

 ''REFERANDUM TAKVİMİ İŞLİYOR''

Bazı hukukçuların, TBMM'nin 11. cumhurbaşkanını seçmesi halinde Anayasa değişikliğinde 11. cumhurbaşkanı seçimini düzenleyen geçici 19. maddesinin hükmünü kaybedeceği yorumu yaptığını anlatan Aydın, yasal mevzuat uyarınca referanduma hazırlandıklarını söyledi. Aydın, referandumda kullanılacak beyaz zemin üzerine ''evet'' ve kahverengi zemin üzerine ''hayır'' ibarelerinin yazıldığı birleşik oy pusulasını da gösterdi. Referandumda oy verme işleminin kolay olacağını göz önüne alarak, her bir sandık bölgesinin 400 seçmenden oluşacağını sözlerine ekledi.