BIST 10.545
DOLAR 32,71
EURO 34,96
ALTIN 2.440,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bombacı Tom Cruise

Hitler'e suikast girişimini konulan film tartışmaların gölgesinde başladı.

Abone ol

ABD'li film yıldızı Tom Cruise'un, Adolf Hitler'e suikast girişimini konu alan 'Valkyrie' adlı filminin çekimi tartışmaların gölgesinde başladı.

Cruise, filmde 20 Temmuz 1944 de Adolf Hitler'e karşı 'Valkyrie Operasyonu' kod adıyla, bombalı bir suikast girişiminde bulunanan Claus Schenk Graf von Stauffenberg'i canlandırıyor.

Stauffenberg'in, bir çanta içinde, Hitler'in sığınağındaki toplantı odasına bıraktığı bomba, planlandığı gibi patlamış, ancak Hitler olaydan hafif yaralarla kurtulmuştu. Stauffenberg ise Naziler tarafından kurşuna dizilmişti.

Alman Savunma Bakanlığı, filmin Stauffenberg'in idam edildiği Berlin'deki 'Bendler blokları' civarında çekilmesine izin vermedi. Bakanlık, Stauffenberg'in anısına zarar gelmesinden endişe ettiğini açıkladı.

Stauffenberg'in oğlu Berthold Schenk Graf von Stauffenberg de Tom Cruise'un Scientology tarikatına üye olmasını gerekçe göstererek, "Scientology üyesi bir kişinin babamı canlandırmasını sempatiyle karşılamıyorum" dedi.

Almanya Savunma Bakanı Franz Joseph Jung ise "Bizler bununla ilgili konuştuk, şunu vurgulamak isterim ki bu makamın saygınlığı özellikle de bugün ve bu durumda, filmin bu alanda çekilmesi açısından uygun görünmüyor. Bildiğiniz gibi Stauffenberg Ailesi'nin de bu konuya itirazları var. Yani filmi böylesine spesifik bir yerde çekmemek de fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cruise, Kasım ayı sonunda tamamlanması beklenen filmin çekimleri için, Berlin yakınlarındaki bir villaya yerleşti. Filmin çekimleri için, Hitler'in yolculuklarda kullandığı iki adet Junkers Ju-52 tipi uçak kiralandı.