BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  MEDYA

Börü ne demek oyuncuları ve konusu ne?

BÖRÜ ne demek börü anlamı ne soruları Star Tv'de çok yakında başlayacak olan Börü dizisi öncesi merak konusu oldu. BÖRÜ adındaki Özel Harekât ekibinin başından geçen olayların anlatıldığı dizi, 28 Şubat'ta ekranlarda yayınlanmaya başlayacak. Peki BÖRÜ ne demektir? Anlamı nedir? Börü dizisi oyuncuları kimdir?

Abone ol

Börü ne demek, börü anlamı ne neye deniyor soruları Star Tv'nin yeni dizisi BÖRÜ fragramının ardından binlerce kişi tarafından merak edildi. Peki börü ne demeki örü dizisi ne zaman başlıyor ve börü oyuncuları kimler? İşte, BÖRÜ dizisinin isminin anlamına dair bazı bilgiler.

BÖRÜ NEDİR: Börü kelimesinin eski Türkçe’den gelen bir anlamı var. Kurt, yiğit, bahadır ve cesur gibi farklı anlamlar taşımaktadır. Kurt anlamına gelen bu kelimenin, mitolojik bir anlamının da olduğu anlaşılmaktadır. Börü kelimesi sadece bildiğimiz hayvan olan kurt için değil, kutsal bir varlık olarak kabul gören kurt için de kullanılmaktadır.

Türk Edebiyatının ünlü yazarlarından Hüseyin Nihal Atsız'ın "Bozkurtların Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor" adlı romanlarında anlattığı Kürşad ve 40 çerisi hikâyesindeki savaşçılardan birinin adıda Börü'dür. Türkçe’de birçok farklı anlamı olan Börü kelimesi, kimi zaman at üzerinde arkasını dönerek ok atabilen savaşçıları kimi zaman yiğit güreşçileri kimi zaman ise Tanrı Dağı eteklerinde gezdiğine inanılan gök tanrılarını ifade etmek için kullanılmıştır.

Ergenekon destanı yazıtlarında ise, "Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt" olarak adlandırılmaktadır.

BÖRÜ OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR: BÖRÜ’nün oyuncu kadrosunda, izleyicinin DAĞ film serisinden tanıdığı pek çok isim var. Aralarında, Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi isimlerin bulunduğu oyuncuların her biri, Polis Özel Harekat’ın en seçkin birimi, 34 50 telsiz kodlu BÖRÜ timinin üyelerine hayat verecek. Deneyimli oyuncu Mesut Akusta ise Özel Harekat’ın kurucuları arasında yer alan en önemli karakterlerden birini canlandıracak.

BÖRÜ DİZİSİ KONUSU: 2014 baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem.  Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. BÖRÜ, vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor. Onlar son kale.