BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Bordo bereli uzman anlattı bildiğimiz gibi değilmiş

TSK terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar 'dağı taşı boşuna mı bombalıyor?' Meğer TSK'da işler bir hayli değişmiş, artık taksi çağırır gibi F-16 çağırılıyor.

Abone ol

Eski bir Bordo Bereli, güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar, TRT 1'de TSK'nın değişen terörle mücadele operasyonlarını anlattı. TSK artık dağı taşı boşuna bombalamıyor. Karakol komutanları 'taksi çağırır gibi F-16 savaş uçağı çağırıyor. Üstelik taksiden de hızlı geliyor.

Pelin Çift'in sunduğu Gündem Ötesi programına konuk olan eski bordo bereli Mete Yarar 'TSK dağı taşı bombalıyor" diyenlere değişen yapıyı anlatarak cevap verdi. 

OPERASYONDA UÇAKTAYDIM

Kandil'e yönelik operasyonda tanker uçağında olduğunu anlatan Mete Yarar, "700 hedefi aynı gecede başarıyla vurmuş, hiçbir kayıp vermemiş ve dönmüş. Söylenen şu: Siz aslında dağı taşı vurdunuz, bizi kandırıyorsunuz. Operasyonda tanker uçağındaydım. Yerinden takip ettim" dedi.

ARTIK TAKSİ ÇAĞIRIR GİBİ F-16 ÇAĞIRILIYOR

Eskiden TSK'da işlerin hayli farklı olduğunu belirten Mete Yarar, teröristlere yönelik bir müdahale başlatmanın 8 saat sürdüğünü anlattı. Genelkurmay'ın terörle artık çok etkin müdahale ettiğini belirten Mete Yarar şunları anlattı;

-Benim Karakol komutanım artık taksi çağırır gibi F-16  çağırıyor. Sizin taksi çağırmanızdan daha erken geliyor. Bizim dönemimizde bir iznin çıkması en az 2 saat, ortalama 8 saat sürüyordu. Zaten terörist saldırmış olan olmuş giden gitmiş. Şimdi karakollarda lazer işaretleme cihazları var. Lazer görüntüyü kitliyor ve direk merkeze 'benim bölgemde hedef var acil saldırı istiyorum' diyor. Havada artık sürekli f-16 var. F-16 geliyor vuruyor. Reaksiyon süresi dakikaya düştü.