BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bomba iddia! 'Nusra İdlib'te banka açtı...'

EL Nursa örgütünün, İdlib'te banka açtığı ve döviz bozdurma kasası kurduğu iddia edildi. İddiaya göre bu kasada sadece dolar, Suriye lirası ve Türk lirası bozdurulabiliyor.

Abone ol

SURİYE'nin İdlib kentinde El Nusra'nın banka açtığı ve işlettiği iddia edildi. Sputnik'in haberine göre, yerel sakinler, örgüt üyelerinin diğer bankalarla para transferi yapmak için eski Suriye Sanayi Bankası'nın İdlib'deki binasını kendi mali kuruluşu olarak kullandığını anlattı.

El Nusra'nın açtıkları bankaya ‘Bank eş-Şam' adını verdiği iddia edildi. Suriye'nin başkenti Şam'da da bu adı taşıyan bir banka var, ama militanlarla hiçbir ilgisi yok.

'BENZİN VE YAKIT ÜZERİNDEN ÖDEMELER YAPILIYOR' 

Bir İdlib sakini, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Bankadaki tüm mali işlemler, Nusra yönetimindeki yerel yakıt kuruluşu ve birkaç Avrupa bankası arasında gerçekleştiriliyor. Bu banka üzerinden, İdlib'e getirilen ve tüm bölgeye yayılan benzin ve yakıt için ödemeler yapılıyor" dedi.

TL, DOLAR VE SURİYE LİRASI... Ayrıca bankada döviz bozdurma kasası da var. Bu kasada sadece dolar, Suriye lirası ve Türk lirası bozdurulabiliyor. Militanlar banka dışında İdlib'de bir araba salonu ve emlak ajansına da sahip. İşletilen araba salonunda ise menşei belirsiz ve kullanılmış arabalar satılıyor.