BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86
HABER /  EKONOMİ

Patates ve soğan fiyatıyla ilgili Bakan'dan önemli açıklama

Son günlerde patates ve soğan fiyatlarında yaşanan aşırı artışla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci açıklama yaptı. "Müdahalemiz bugün itibariyle başladı." dedi.

Abone ol

Patates ve soğanın kilogram fiyatındaki aşırı artış dikkatlerden kaçmazken son günlerde neredeyse bir patatesin fiyatı 1 TL'yi geçti. Bu konuda Bakan Zeybekci'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Spekülasyona izin vermeyeceklerini ve söyleyen Zeybekci 'Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz.' dedi.

Zeybekci NTV'de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. İşte Zeybekci'nin açıklamalarından önemli satır başları;

"300 milyon dolarlık ABD ürününe vergi yürürlüğe girdi. 22 ayrı ABD ürününe ek vergi uygulanacak.

Hangi ürünlere vergi koyacağımıza biz karar verebiliriz. Tamamen ABD'nin atacağı adımlar durumu normale çevirir. ABD dünya ile ticari bir savaş açmış durumda. O yüzden adım atacaklarını beklemiyoruz. Biz tüm dünyada serbest ticaret yapayım diyoruz ABD yok böyle bir şey.

25 Haziran itibariyle Türkiye büyümeye dengeli ve sürdürülebilir şekilde büyümeye devam edecek. Türkiye ihracatta rekor kırmaya devam edecek. Türkiye'nin sıkıntılı olduğu alan enflasyon ile mücadele. Burada çok net adımlarımız olacak. Faiz oranları üzerinde çok net sonuçlar olcaktır.

PATATES SOĞANDA YAŞANAN ARTIŞ

Zeybekçi, patates soğan fiyatlarındaki artışla ilgili, "Soğan-patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye'ye gireceği miktar ve ülke belli. Soğan, patates fiyatında spekülasyona izin vermeyiz. Müdahalemiz bugün itibariyle başladı." dedi.

Patates ve soğan fiyatı neden yükseliyor?