BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  GÜNCEL

Bomba açıklama! TSK Kandil'den dönmeyecek

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den son dakika Kandil Harekatı açıklaması... Canikli, "Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek" dedi.

Abone ol

MİLLİ Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kadil'deki terör hedeflerine yönelik harekatla ilgili son dakika çarpıcı açıklamalar yaptı. "Terörü tamamen ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız" diyen Bakan Canikli, bölgede üs bölgeleri kurulmaya başlandığını söyledi. İşte Milli Savunma Bakanı Canikli'nin açıklamasından satır başları...

- Kandil Harekatı'nda şimdiki hedefimiz daha farklı, şimdi orada terörü tamamen ortadan kaldırana kadar kalıcı olacağız. Kuzey Irak'ta kalacağız.

- Görev tamamlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek.

ÜS BÖLGELERİ KURULUYOR...

- Irak'ın kuzeyinde Üs bölgelerindeki tahkimatlar belli bir aşamaya geldi, şimdi bir sonraki sürece geçiyoruz.

- Cumhurbaşkanımızın talimatı ile orada terörü söküp atana kadar ve kalacak şekilde üs bölgeleri oluşturmak suretiyle bu operasyona başlamıştık. Neredeyse bir yıla yakın bir süre önce planlama aşamaları başlamıştı.

KUZEY IRAK'TA 5 AYDA 500'(DEN FAZLA TÖRERİST ÖLDÜRÜLDÜ..

- Güvenlik gerekçeleriyle ve hiçbir şekilde başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne halel gelmeyecek şekilde ve geçici olarak, ama bu geçicilik bütün teröristler o bölgeden temizlenene ve o bölgeden bir tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecek. Geçici operasyon yapıp dönmek değil.

- Yılbaşından bugüne kadar 500'den fazla terörist Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirildi.

- Son operasyon diğerlerinden farklı. Bir defa oradan çok ciddi olarak ülkemize bir saldırı gerçekleştiriliyor. Çok ciddi sızmalar söz konusu. Son derece dağlık bir arazi. Terörün, teröristlerin de kolayca hareket etmelerine imkan sağlayan bir yol, arazi şartları söz konusu.

KILIÇDAROĞLU'NUN TAVRI ÜZÜNTÜ VERİCİ...

- Kandil de dahil oradaki bütün terörist unsurlara yönelik yapılacak harekatta, İran'ın gerekli desteği vermesi noktasında çok açık bir şekilde konuya sıcak yaklaştıklarını ifade ettiler her ortamda.

- (Kılıçdaroğlu'nun "Kandil'de terörist var mı, yok mu bilmiyoruz" sözleri için) Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımları bizi şaşırtmıyor. Afrin Harekatı'nda da böyle açıklamalar yaptı. TSK teröristleri kovalarken, Afrin'e girilmemeli demişti. Allah'ın izni ile girdik, temizledik. Kılıçdaroğlu bunu teröristleri temizlemeye yönelik yapıyor. Bunun başka bir izahı yok.

- Orada terörist var. Daha geçen gün sızma yaptılar, şehidimiz var. Teröristler buradan geliyor. Teröristlerin Kuzey Irak'ta eğitim, karargah yerlerinin olduğunu herkes bilir. Bunlar ortadayken itibarsızlaştırmaya yönelik, teröristleri korumaya yönelik bir çabaya girdiğini görüyoruz.

- Bir özgürlük mücadelesi veriyoruz. Destek vermesi gerekirken, teröristleri destekleyen açıklamalar yapıyor. Teröristler bir şey biliyorsa söylemesi gerekiyor. Kuzey Irak'a teröristler uzaydan mı geldi? Biz ne zaman operasyona başlasak Kılıçdaroğlu'nun sancıları başlıyor.

- Kuzey Irak'tan teröristler devamlı saldırıyorlar. Bütün onlar ortadayken Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp bunu etkisizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya yönelik, aslında teröristleri korumaya yönelik bir çaba içerisine girdiğini görüyoruz bir kez daha. Çok üzüntü verici bir hadise.

İNCE TERÖRİSTLERİN İNTİKAMINI ALIYOR...

- (İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel'le ilgili sözleri) Afrin'e girdiği için, teröristleri temizlediği için şimdi onun intikamı alınıyor.

- Muharrem İnce'nin ne morale ihtiyacı var? Esas fedakarlığı yapan askerlerimiz ve onların komutanları. Bütün askerlerimiz, komutanlarımız o ateş hattında bu toprakları canları pahasına korumaya çalışıyor, gerektiğinde şehadete yürüyor korkusuzca. Esas morale ihtiyacı olan onlar.

- Demirtaş gibi kişileri de destekleyeci, onların serbest bırakılması ya da o anlama gelebilecek açıklamalarla onlara destek verenlerin yanında bir duruş sergiliyorlar. Terörle mücadele edene hakaret ediyor, teröre destek verenin yanında bulunuyor. Terörle mücadeleyi zafiyete uğratma potansiyeli olan yaklaşımdır bu. Ama maalesef CHP, genelde Sayın Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayları İnce de benzer yaklaşım içerisinde.