BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Bölünmüş yollar çoğaldı DİKKAT!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararını verdi. Yoğun olan trafiğe yeni çözümler yerine bir şerit daha alarak trafiği keşmekeşe sokacak o uygulama yaygınlaşıyor

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı rahatlatmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak için başlattığı “Toplu Taşıma Yolu” uygulamasını yaygınlaştırıyor.

Bu uygulama, Aksaray -Millet Caddesi- Topkapı ve Şirinevler-Mahmutbey yolunda başlamıştı. Perşembe gününde itibaren bu yollar yaygınlaşıyor.

Metro ya da hızlı tren yerine yine geçici çözüm olarak yapılan toplu taşıma yolu beklenilen rahatlığı sağlamadı. Trafiğin en yoğun olduğu yollarda kullanılan bu uygulama trafiği daha da keşmekeş hale getirdi.

İşte 'Toplu Taşıma Yolu' uygulanacak o yollar;

- Fatih, Aksaray-Unkapanı köprüsü arası (Atatürk Bulvarı),

- Beyoğlu, Refik Saydam Caddesi - Tarlabaşı Bulvarı,

- Beyoğlu, Şişhane Karaköy yönü tersane caddelerinde başlıyor.

UYGULAMANIN TÜM AYRINTILARI

Belirlenen otobüs şeridinden hafta içi, sabah saat 07.00- 10.00 ila akşam 16.00-20.00 arasında sadece otobüsler geçecek. İBB’nin verilerine göre, otobüs şeridi uygulamasından günde yaklaşık 17 bin vatandaş faydalanıyor. Sistemin Fatih ve Beyoğlu’nda yaygınlaşmasıyla 22 bin vatandaşın daha sistemden faydalanacağı öngörülüyor. Uygulama saatleri ve giriş çıkışlara ait düzenlemeler, şeritlerde yatay ve düşey işaretlemeler yapıldı. Toplu ulaşım araçları haricinde yola giren ve park eden araçlar, EDS kameraları ve Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenecek.

Bu da yeni bir sorunlar yaratacak gibi... 

*Vatandaşlar saatleri tutturamayıp bu şeritlere girdiğinde polisten ceza yiyecekler. Sağa yanaşıp bir arkadaşını bırakmaya niyet eden de bu faturayla karşılaşacak. 

*Emniyet şeridi ihlalleri gibi bu kez de 'toplu taşıma yolu' ihlalleri başlayacak. Uyanıklık yapanlar saatlerce trafikte kalanların haklarına tecavüz edecekler. 

*En önemlisi yeni yol yapmak yerine mevcut yollardan "tek şerit" "Toplu taşıma yolu" olarak tahsis edileceği için trafik daha da keşmekeş olacak.