BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  DÜNYA

Bölgede taşlar bağlanmış, köpekler...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Bölgede taşlar bağlanmış, köpekler serbest bırakılmış durumdadır” dedi. <br/>TBMM’de düzenlediği ba...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Bölgede taşlar bağlanmış, köpekler serbest bırakılmış durumdadır” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısına yaşanan elektrik kesintilerini eleştirerek başlayan Özcan Yeniçeri, kesintilerin vatandaşı canından bezdirir hale geldiğini belirtti. Çözüm sürecine ve PKK eylemlerine değinen Yeniçeri, “PKK vergi adı altında bölgede resmen haraç alıyor. Bu duruma Başbakan da ‘yüzde 10’da ne oluyor’ diyerek kızıyor” diyerek Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulundu. Güneydoğu’da görev yapan bir askerin mektubunu okuyan Yeniçeri, “Asker mektubunda, ‘Hakkari PKK’ya terk edilmiştir. Türk subayı, askeri, polisi yoğun güvenlik önlemleri olmaksızın Hakkari sokaklarında artık yürüyemez durumdadır’ demektedir. Maalesef anlatılanların tamamı doğrudur. Olan bitenler TSK’nın bölgede bölücü unsurlar tarafından sömürge ordusu olarak görüldüğünü kanıtlıyor” diye konuştu.
“Bölgede taşlar bağlanmış, köpekler serbest bırakılmış durumdadır” diyen Yeniçeri, PKK ve KCK unsurlarının devlet otoritesini marjinalleştirmeye çalıştığını belirtti. Başbakan Erdoğan’ın İzmir konuşmasını ve ‘Yaşam tarzına karışmayız’ sözlerini eleştiren Yeniçeri, “AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de değerlendirmelerin vilayet ölçüt alınarak yapılması dikkat çekicidir” şeklinde konuştu.
Yeniçeri, Mansur Yavaş’ın CHP’den aday olacağı iddialarının sorulması üzerine, “Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, ‘Kasaptaki ete soğan doğranmaz’ demişti. Bizde kasaptaki ete soğan doğramayalım, süreci bir bekleyelim. Söyleyeceklerimiz olacaktır” açıklamasını yaptı.
Seçim güvenliği tartışmalarına yönelik soruları da cevaplayan Yeniçeri, “Türkiye’de MGK kararları yayınlanabiliyor, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in özel yerlerde yaptığı konuşmalar yayınlanabiliyor. Bu gösteriyor ki, Türkiye’nin sadece seçim güvenliği değil, milli güvenliği de kevgire dönmüş durumdadır. Böyle bir durumda seçim sonuçları tartışmaya açık hale gelecektir. Hükümetin çok açıkça bir tavır içinde olması, vatandaşı rahatlatacak açıklamaları yapması gerekiyor” dedi.
Yeniçeri, BDP’li milletvekillerinin tahliye kararlarının reddedilmesiyle ilgili olarak, “Biz Engin Alan ile ilgileniyoruz. Engin Alan, Mustafa Balbay’a yönelik gerekçeye uyan bir yapısı var. İktidara ve yargıya düşen bu insanları yasama faaliyetlerini yapacak konuma getirmektir. Aksi taktirde seçmenin de, seçilmenin de, milli iradeyi taşımanın da çok fazla anlamlı olmadığı bir durumda ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
(İHA)