BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,25
ALTIN 2.446,89
HABER /  POLİTİKA

Blairden ümit veren açıklamalar

İngiltere Başbakanı Blair'dan Türkiye'ye tam destek. Erdoğan ile görüşen Blair, doğrudan uçuşlra konusunda ümit verdi.

Abone ol

İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Başbakan Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Blair KKTC'ye doğrudan uçuşlar konusunda olumlu konuştu ancak kesin bir söz vermedi. Kıbrıs'ta çözümün BM çatısı altında olmasına vurgu yapan Blair şunları söyledi:

"KKTC'ye izolasyonların kaldırılması hepimizin göevi olabilir. Ek protokol önemli ama AB, sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. İngiltere doğrudan uçuşlara desteklemesi söz konusu olabilir ama spesifik bir söz veremem."

Erdoğan da izolasyonların şarta bağlanmadan kaldırılmasını isteyerek şöyle devam etti:

''Biz diyoruz ki, doğrudan ticaret tüzüğü, Kıbrıs Türk tarafının beklentileri esas alınmak suretiyle ve hiçbir şarta bağlanmadan onaylanıp uygulanmalıdır. Askıya alınmayan müzakere fasıllarının ilerletilmesi konularını görüşme imkanımız oldu. İzolasyonların kaldırılması noktasındaki bugüne kadar söylediğimiz tezimizi yine kendileriyle paylaştım. Ayrıca BM nezdinde kapsamlı çalışmaların yeniden başlatılması sürecinin olabileceğini kendileriyle yine konuşma imkanım oldu. Bu konuda kendilerinin bize verdiği desteği görmekten dolayı teşekkür ettim.''