BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.469,75
HABER /  GÜNCEL

Kim bu rüşvetçi lider?

Bülent Ersoy öyle bir iddia ortaya attı ki, bir çok lider zan altında kaldı. Hem şu anda bir partinin başında, hem de çok ünlü bir liderin rüşvetçi olduğunu söylüyor Ersoy.

Abone ol

Şarkıcı Bülent Ersoy'un parti genel başkanlarını zan altında bırakan sözleri Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Ersoy "Sahne yasağımı delmek için çok ünlü bir siyasetçi benden servet istedi. O şimdi bir partinin genel başkanı" demişti.

Hatırı sayılır bir servet olan 100 milyon lirayı peşin istediği için bu siyasetçiyle anlaşamadığını da söyleyen Ersoy'a yanıt parti başkanlarından geldi.
 
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar sözü edilen kişinin kendisi olamayacağını belirterek şu açıklamayı yaptı: "O kişinin kim olduğunu biliyorum. Ama söylemek yakışık almaz. Oldukça rahatını. Bu kişi ben olsam bu kadar rahat olur muyum? Ama bu kişi bir sağ partinin lideridir, diyemem."

BAYKAL VE TANTAN
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan "Ben o sıralar aktif görevde değildim. Bülent Ersoy'la hiç karşı karşıya gelmedim" derken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal cephesinden ise "Biz neyle uğraşıyoruz, millet neyle" açıklaması geldi.1980 sonrasında bir süre avukatlık yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, sorulara yanıt vermedi. CHP'den bir yetkili ise, 'Deniz Bey, böyle bir tartışmanın parçası haline gelmek istemiyor. Kim ne iddiası varsa ortaya koysun' diye konuştu.

YASAĞI ÖZAL KALDIRDI
Ankara'yı karıştıran sözler 7 yıllık yasağı da yeniden gündeme getirdi. İşte ihtilal yıllarına damgasını vuran yasağın hikayesi... Bülent Ersoy, 14 Nisan 1981'de Londra'da geçirdiği ameliyatla cinsiyet değiştirdi. 2 ay sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Polis Vazife ve Selahiyetleri Yasası'na dayanarak ve genel ahlak kurallarını bozduğu gerekçesiyle, Bülent Ersoy'un sahneye çıkmasını yasakladı. Bu kararın eşcinsel şarkıcılar için de uygulanması kararlaştırıldı.
İntihara teşebbüs etti

Yargı yoluna başvuran Ersoy, bunalıma girip intihara bile kalkıştı. 14 Şubat 1983'te Danıştay'ın "Bülent Ersoy erkek ve sahneye ancak erkek giyisileriyle çıkacak" kararından sonra Ersoy basının önüne geçti. "Beni son defa görüyorsunuz" dedi ve erkek giysileri giymeyeceğim açıkladı. 1986 yılında da Yargıtay son noktayı koydu: "Bülent Ersoy erkektir." Ersoy'un bu kadar çok gündeme gelmesi başta dönemin Başbakanı Turgut Özal olmak üzere birçok siyasetçiyi de rahatsız etti.
 
Özal, dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'ye talimat vererek bu sorunun çözülmesini istedi. Kalemli'nin girişimiyle Ersoy kadın olduğuna ilişkin raporu hastaneden aldı. Ankara 6. Hukuk Mahkemesi kararıyla kadın olduğunu da hukuken onaylattı. 7 yıl uğraştan sonra Ersoy'un nüfus cüzdanındaki cinsiyet hanesine "kadın" kelimesi yazıldı.