BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
HABER /  GÜNCEL

'Bizden olmayan pilot olamaz!'

Yalçın Bayer: 2000'lerin sonuna doğru Washington'da görev yapan Havacı Tuğgeneral, çevresindekilere FETÖ'yü işaret ederek, "Bizden olmayanlar, Hava Kuvvetleri'ndeki pilotaj eğitimini bitiremezler, pilot olamazlar" diyordu...

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde en dehşet verici eylemlere Hava Kuvvetleri bünyesindeki cuntacılar imza atmıştı. Bunun nedenlerinden birini Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bugün köşesine taşıdı. 

Bayer aynı zamanda THK Üniversitesi'nin TSK'ya pilot yetiştirip yetiştiremeyeceğiyle ilgili de çarpıcı bilgiler paylaştı.

Washington'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin diğer ülkelerden farklı olarak general seviyesinde temsil edildiğini belirten Bayer, "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri adına birer tuğgeneral Washington’da görev yapar" hatırlatması yaptı.

Yalçın Bayer'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

O TUĞGENERAL ÇEVRESİNE BÖYLE DİYORDU! 

2000’lerin sonuna doğru Washington ziyaretinde Hava Kuvvetleri’ni temsilen görev yapan tuğgeneral rütbesinde bir subay, çevresindekilere FETÖ’yü işaret ederek “Bizden olmayanlar, Hava Kuvvetleri’ndeki pilotaj eğitimini bitiremezler, pilot olamazlar” diyordu. Aradan yıllar geçti. Kendi insanlarının üzerine bomba atanlar, o pilotlardı... 

O zaman inanmakta zorluk çektiğimiz bu sözlerin, yıllar sonra gerçek olduğunu görmek ne kadar acı... 

THK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SAVAŞ PİLOTU OLABİLİR Mİ?

Hava Kuvvetleri’nden FETÖ’cü 265 pilotun atılmasının ardından Türk Hava Kurumu Başkanı emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan, THK Üniversitesi’ni kastederek “Pilotaj bölümünde 463 öğrencimiz var. 4. sınıflar pilot gibi verilebilir ve onlar muhtemelen 3-4 aylık askeri eğitimden sonra Çiğli’de jet pilotu olmak için kısa bir eğitimden geçirilebilir. F-16 pilotu ve Fantom pilotu olarak filolarda görevlendirilebilir” diyor.

MADDİ SIKINTI VAR, AYLARDIR UÇUŞ EĞİTİMLERİ BAŞLAMADI

Atılgan bunları söylerken 4’üncü sınıf öğrencileri ise sıkıntılı...

Diyorlar ki, “THK Üniversitesi sürekli maddi sıkıntıları bahane ederek uçuş eğitimlerimizi aylardır başlatmıyor. 4’üncü sınıf öğrencilerinin mezuniyeti aralık ayına kadar sarktı. Arkadan gelen öğrencilere mezuniyet tarihi bile verilemiyor. Bu iş nasıl olacak?”

AKIN ÖZTÜRK'ÜN ÜNİVERSİTE ZİYARETLERİ

YÖK, THK Üniversitesi’ne bu yıl öğrenci alımını darbe girişiminden önce durdurmuştu. Nedeni ise yanlış yatırımlarla ekonomik çöküntü içindeki THK’nın mali durumu. Bir de ortada dolaşan bazı dedikodular var. Örneğin darbenin planlayıcıları arasında olduğu iddia edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün son aylardaki üniversite ziyaretleri...

Son aylarda sık sık üniversiteye giden Akın Öztürk, 24 Haziran’da mezuniyet töreni için Ankara Etimesgut’u ziyaret etmişti.

Bu durumda ‘kandırıldık’ sözü yetmiyor.