BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.420,03
HABER /  GÜNCEL

Bitlis ve Erzurum yolu kapandı

Bitlis'te dün öğleden sonra başlayan ve bugün de gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Tatvan-Hizan karayoluna çığ düştü.

Abone ol

Bitlis 'te dün öğleden sonra başlayan ve bugün de gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Tatvan - Hizan karayolu na çığ düştü. Yaklaşık 60 metrelik alana düşen çığ sebebiyle Tatvan-Hizan karayolu 4 saat ulaşıma kapandı.

Olay, akşam saatlerine doğru Tatvan-Hizan karayolu arasında bulunan Panor tepesinde meydana geldi. Şans eseri çığ düşmesi sırasında araçların yoldan geçmemesiyle olası bir faciadan dönülürken, anayola düşen çığ nedeniyle Tatvan - Hizan karayolu 4 saat boyunca ulaşıma kapandı. Yolun çığdan kapanması nedeniyle vatandaşlar yolda mahsur kaldı.

Çığ nedeniyle kapanan Tatvan-Hizan karayolu, Bitlis 118. şube Şefliğine Şafak Allı organizasyonundaki Bitlis 118. şube Şefliği bağlı karla mücadele ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu açılabildi.

Öte yandan; kente etkili olan tipi nedeniyle açılan yollar yeniden kapanıyor. 

ERZURUM ERZİNCAN YOLU KAPANDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan - Erzurum karayolunun Erzurum istikametinde ulaşım sağlanamıyor. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.Erzincan'da dün başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan-Erzurum karayolunun 39. kilometresindeki Sansa Deresi mevkisinde ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Yolda mahsur kalan onlarca tır ve kamyon nedeniyle Erzurum istikametinde ulaşım sağlanamıyor. Yolda kalan çok sayıda tır, kamyon ve otomobil, uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Karayolunda ağır tonajlı araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

Yolda mahsur kalan kamyon şoförleri, saatlerdir beklediklerini belirterek, karayollarının yaptığı çalışmanın yetersiz olduğunu iddia etti.

Karayolları ekipleri ise yolda buzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.